Cengiz Aldemir / İZ GAZETE - Mafya lideri Sedat Peker operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, iddiaların çok büyük olduğunu araştırılması gerektiğini, araştırılmadığı takdirde milli güvenlik sorunu yaşanacağı uyarısında bulundu. 

Mafya lideri Peker’in daha önce gazeteciler dahil birçok kişiyle birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de İçişleri Bakanlığı döneminde tehdit ettiğini anımsatan Çıray, “Devlet eğer eski bir İçişleri Bakanı’na sahip çıkamıyorsa o zaman bundan sonra devlet yönetimine gelenler cesur ve atak olamazlar” dedi.
AĞAR FETÖ SORUMU CEVAPLAMADI
TBMM FETÖ Terör Örgütünü Araştırma Komisyonu üyesi olduğu dönemde Mehmet Ağar’ın komisyona davet edildiğini kendisine, “Doğru Yol-Anavatan birleşmesine gitmek yerine, niçin FETÖ’nün Türkiye olimpiyatlarına gittiniz?” diye sorduğunu anımsatan Çıray, “Bu soruma aydınlatıcı bir cevap alamamıştım. Şimdi iddialar çok büyük. İddiaları büyük yapan asıl şey ise yıkılan bir devlet görüntüsü. Geçenlerde 150 değerli emekli amiral Türkiye ile ilgili kaygılarını söylemek ve samimi bir uyarıda bulunmak için bir tavsiye mektubu çalışması yaptıklarında Yargıtay kurumsal bir açıklama yaptı. Şimdi bu Yargıtay’ın bu büyük iddialar karşısında ne yapacağını merak ediyorum? Aynı gece Jandarma Genel Komutanı hem de üstündeki elbisesiyle emekli amirallere bir bildiri yayınladı. O Jandarma Genel Komutanı’nın ne yapacağını merak ediyorum? Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili iddialar da var. Ben de devletin belirli makamlarında görev yapmış biri olarak bu konuda araştırılması gereken ciddi unsurlar görüyorum” ifadelerini kullandı.
UYUŞTURUCU İDDİALARI ARAŞTIRILMALI
İzmir’de kimya fabrikasına geleceği söylenen ancak gelmeden yakalanan büyük uyuşturucu operasyonuna dikkat çeken Çıray, “Türkiye’de hangi kimya fabrikasına gelecekti bu uyuşturucu?” diye sordu. Muhalefet partilerinin bu konuda araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini söyleyen Çıray, “Bu araştırmayı kabul etmek FETÖ terör örgütünün araştırılmasını kabul etmek gibi önemlidir. Bu kadar mühim iddialar araştırılmayacak da ne araştırılacak? Meclise böyle bir araştırma önergesi gelip de bu reddedilirse Türkiye’de demokrasinin son kalan kırıntılarını dahi bulamayız.” uyarısında bulundu.
SUSURLUK BU İDDİALARIN YANINDA HİÇ KALIR
Susurluk döneminde bürokrat olduğunu anımsatan Çıray, o dönemde yapılanları, basının gücünü ve birçok şeyi çok iyi hatırladığını ve namuslu insanların el ele vererek büyük bir olayı ortaya çıkardıklarını ve raydan çıkmakta olan devleti tekrar rayına oturtulduğuna dikkat çekti. Çıray, “Bu iddialar karşısında Susurluk olayı solda sıfır kalıyor, hiç kalıyor. Bunlar çok daha büyük iddialar! Üstelik bu iddiaların sahibi olan şahsa koruma polisi ve çakarlı araba vererek devletin imkanlarını nasıl tahsis ettiniz? Bunların hepsinin sorulması lazım” diyerek tepki gösterdi.
TÜRKİYE’NİN BİR Dİ PİETRO’YA İHTİYACI VAR
Bir yerde büyük bir yolsuzluk ve usulsüzlük olması için siyaset, bürokrat ve mafya gibi üç ayağın olması gerektiğini vurgulayan Çıray, Türkiye’nin bürokratı, siyasetçisiyle bunları aydınlatmadığı sürece demokrasi gemisinin yüzemeyeceğini söyledi. Cumhuriyet Başsavcısına çağrıda bulunan Çıray, “ Yargıtay Başsavcımıza, Ankara Başsavcımıza, Türkiye’nin Di Pietro’ya ihtiyacı var. Bir savcı hesap uzmanlarından oluşan bir komisyon kurup bu işlerin doğruluğu ve yanlışlığını araştırmalı. Bu kadar muazzam iddiaların araştırılmadan üstü kapatılırsa yaralı bir Türkiye olursunuz. Dış dünyada itibarınız 3. Dünya ülkesi gibi olur. Bunlar çözülmezse derin bir milli güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalırız” eleştirisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi