İZ GAZETE- Yasama döneminin sona ermesiyle birlikte Genel Kurul salonu şantiyeye döndü. Milletvekili koltukları, halılar ve zemindeki kaplama kaldırıldı. TBMM'ye yeni elektronik sistem kuruluyor. Yoklama tartışmaları ve oy pusulaları tarihe karıştı.

1 Ekim'de açılacak olan TBMM genel kurul salonu dijital değişimle yenilendi. 

Salona iki adet dev ekran ve milletvekili sıralarına elektronik sistem düzeneği ile bilgisayar ve şarj bağlantısı yapıldı.

VERGİLERE YENİ DÜZENLEME

Milletvekillerini yoğun bir mesainin beklediği mecliste yeni yasama yılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak.  Görüşülecek olan konuların başında, AKP'nin Vergi Kanunlarında yapacağı değişiklik teklifi, spor kanunu ve sosyal medya düzenlemesi geliyor. Aynı gün Milli Eğitim Bakanlığı'na iki ay önce atanan Mahmut Özer'in yemin etmesi bekleniyor.

Yeni düzenlemelerle çiftçiye yönelik tarımsal desteklerden vergi kesintisi kaldırılacak. Basit usulde defter tutanlara vergi muafiyetleri getirilecek. Teşvik belgeli yatırım projelerinde indirime gidilecek.

SPOR YASASI 

İktidarın ikinci önceliği ise Spor Yasasında yapacağı değişiklik teklifi. Değişiklikle kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak. Kulüplerin borçlandırılmasına sınırlama getirilecek. Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı kurullar yeniden düzenlenecek.

Dezenformasyonla mücadele için etkin mekanizmalar kurulacak

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde gündeme getirdiği Sosyal medya düzenlemesi de meclis'in öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Düzenlemeyle yalan haberlerin önüne geçmek için etkili bir denetim mekanizması kurulacak.  Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal medya şirketleri için de yeni yaptırımlar getirilecek.

Editör: Haber Merkezi