CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, hem Ege Bölgesi hem de Türkiye açısından büyük önem taşıyan Kuzey Ege Çandarlı Limanındaki terminaller ve üstyapılar ile ilgili projelerin durma noktasına gelmesi üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı. Çandarlı'nın Ege'nin en büyük limanı olacağını belirten Yiğit, projenin tamamının yap- işlet- devret şeklinde olması durumunda yine sıkıntılı bir süreç doğacağını ve bu nedenle küçültülerek ihaleye çıkılmasının düşünüldüğünü ancak henüz somut bir adım atılmadığını vurguladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle hazırlanan önergede Yiğit, şu ifadelere ve sorulara yer verdi,

"Sadece bölgesel değil küresel anlamda bir lojistik merkez olma potansiyelindeki Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın transit liman olmasına yönelik bakanlığınızca halen hangi çalışmalar yürütülmektedir? Kuzey Ege Çandarlı Limanında yapılması düşünülen terminaller ve üstyapılarla ilgili bu yıl ihaleye çıkılacağı açıklanmasına karşın neden somut adım atılmamaktadır? İhaleye çıkılacak tarih neden açıklanmamaktadır? Projenin iptali söz konusu mudur?"


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi