Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapılmayacağını ve emeklilerin bayram ikramiyesine zam verilmeyeceği sözlerini eleştirerek, "Geçtiğimiz hafta buradan açlık sınırının 5 bin lira, yoksulluk sınırının ise 16 bin liraya yükseldiği günümüz şartlarında emeklilere asgari ücretin altında aylık verilmesini adil bulmadığımızı ifade etmiştim. İYİ Parti olarak, emeklilerimiz zor şartlar altında geçim sıkıntısı yaşarken, hiç değilse bayram ikramiyelerinde kur artışlarına veya enflasyona endeksli bir zam yapılması gerekliliğini de dile getirmiştim. Saray danışmanlarına gelince 5 maaş var, saray çevresinde bekleyen müteahhitlere gelince ballı ihaleler var ama iş emeklilere gelince para yok, zam yok" sözleri tepki gösterdi.

EYT'LİLER VE EMEKLİLER HÜSRANA UĞRATILDI

Enflasyon altında ezilen, huzur ve refah içinde yaşama hakkı elinden alınan, torunlarına bayram harçlığı veremeyen emeklilerin, AKP iktidarında bayramları hüzünle karşıladığını belirten Dervişoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapılmayacak olmasının da yaşanan buhranı artırdığını ve müjde bekleyen emeklileri umutsuzluğa gark ettiğini, emekli vatandaşlara reva gördüğü alaca karanlık dönemini değiştireceklerini söyleyen Dervişoğlu, "Emeklilere hak ettikleri huzurlu hayat yolunu açmaya geliyoruz; bayramda torunlarına rahatça harçlık verecekleri, kendilerini mahcup hissetmeyecekleri bir refah düzenini oluşturmak için geliyoruz" dedi.

ÇAYKUR İFLAS ETTİRİLDİ

Türkiye Varlık Fonu’na devredildikten sonra zararı katlanarak artan ÇAYKUR'un, 2021 yılı zararı 2017 yılına oranla yüzde 88 büyüyerek 503 milyon 840 bin liraya ulaştığını belirten Dervişoğlu, "ÇAYKUR'un 2021 Yılı Faaliyet Raporu'nda dönem sonu itibarıyla bankalara olan toplam kredi borcu 5 milyar 241 milyon lira. Yani eski parayla 5 katrilyon 241 trilyon lira olarak kayıtlara geçti. ÇAYKUR'un kısa vadeli borcu elindeki toplam likiditenin 5 katı kadar, bunun anlamı doğrudan doğruya iflastır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

MİLLET HESAP SORMAK İÇİN SANDIĞI BEKLİYOR

Rize AKP İl Başkanının ağabeyisinin Genel Müdürlüğündeki ÇAYKUR Genel Müdürünün, "faaliyet dışı gider" olarak sınıflandırıp bankalara ödediği faizin 2021 yılında 588 milyon 390 bin lira olarak belirlendiğini anımsatan İYİ Partili Dervişoğlu, "Yılda kişi başına çay tüketimiyle dünyanın birinci sırasında yer alan Türkiye'de ÇAYKUR'un 2021 yılını da zararla kapatmıştı. Varlık Fonu üzerinden Türkiye'nin en değerli şirketlerini yağmalayanlar ve faturayı da Türk milletine ödetenler şunu iyi bilsinler ki milletin verdiği yetkiyle ve milletin namı hesabına hesap vakti yakındır. Türk milleti hesap sorma hakkını sandıkta kullanmak üzere gün saymaktadır. Huzurun, refahın, adaletin, güvenliğin hüküm süreceği Türkiye'ye kavuşmaya az kalmıştır diyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi