İZ GAZETE- Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş’in, “Salim Özkarakaş aday olsaydı, Kiraz’da seçimi kazanırdık” ifadeleri bir krize sebebiyet verirken, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, gelen tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı. 

Eriş açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beydağ'da düzenlediği dayanışma yemeğinde yitirdiğimiz değerli dostlarımızı anmak üzere sarf ettiğim sözlerin ne İYİ Parti'ye ne de birlikte çok güzel şeyler başaran Millet İttifakı'na yönelik olmadığını hatırlatma ihtiyacı doğmuştur. Hiçbir zaman ne İYİ Parti'yi ne yöneticilerini incitecek, Millet İttifakı ruhuna zarar verecek bir söylemin içinde olmadım olmam da. 

Kaldı ki bu konuşmada geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Alaşarlı Mahalle Muhtarımız Saffet Çetin'in ve yine geçen yıl yitirdiğimiz Kiraz ilçemiz için bir değer olan Salim Özkarakaş'ın da aramızda olamayışlarından duyduğum üzüntü ve özlemi dile getirdim. Elbette yitirdiğimiz değerleri her zaman saygı ve rahmetle anacağız. 

Konjonktürel olarak alınması gerekmiş kararlarla ilgisi olmadığı halde duygularımı dile getirdiğim sözlerin yanlış anlaşıldığını ve basına üzücü şekilde yansıdığını görüyorum.

Bu noktada elbette medya üzerinden yanıt vermek yerine İYİ Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar'ı arayıp durumun bundan ibaret olduğunu aktarmak ve var olan yanlış anlaşılmayı gidermek istedim. Ancak sanırım yoğun oldukları için kendilerine ulaşamadım. Ama ulaşamayınca yanlış anlaşılmayı düzeltmek adına bu açıklamayı yapma gereği duydum. 

Aynı şekilde Millet İttifakı paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel'e ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e Foça'da belediye başkanlarımızla bir arada olduğumuz toplantıda durumun yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu aktardım. Büyükşehir Başkanımız ve İl Başkanımız ve Başkanlarımızın olduğu toplantıda da duygularımı dile getirdim. 

Birlikte yol arkadaşlığı yaptığım İYİ Partili arkadaşlarımı kırmam asla söz konusu olamaz. Oluşan bu yanlış anlaşılmadan dolayı İYİ Partili arkadaşlarımızdan ve Millet İttifakı ailemizden özür dilerim."

NE OLMUŞTU? 

Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş’in, “Salim Özkarakaş aday olsaydı, Kiraz’da seçimi kazanırdık” ifadeleri Millet İttifakı’nda krize neden olmuş, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Biz orada çok incindik. Bunu tekrar izah etmeye kalkıp, hatıralarla ilgili bir şey anlatırken ‘keşke o olsaydı da bayrağımız dalgalansaydı’ derseniz incitici oluyor”  ifadelerini kullanmıştı. 

HABER İÇİN TIKLAYINIZ