GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beydağ İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Birlik ve Dayanışma Kahvaltısında Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş’in yaptığı bir konuşmanın krize neden olduğu öğrenildi.

O SÖZLER KRİZE NEDEN OLDU

Edinilen bilgilere göre toplantıda; Başkan Eriş’in, 2019 yerel seçimlerinde ittifak doğrultusunda CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleme kararı aldığı Kiraz’da CHP’den istifa ederek Demokratik Sol Parti’den (DSP) belediye başkan adayı olan ve geçtiğimiz yıl vefat eden Salim Özkarakaş’ı andığı, “Salim arkadaşımız aday olsaydı, Kiraz’ı kazanırdık” minvalinde konuştuğu öne sürüldü.

‘KİRAZ ONURUMUZDUR’

Eriş’in konuşmasının ardından İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasin Kırmızı’nın ise toplantıyı terk ettiği aktarıldı.  Olayın ardından sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Aradan geçen otuz aydan sonra sarf ettiğiniz sözlere dikkat edeceksiniz, İttifakın ruhunu yaşatmak ve taşımak yalnızca bize düşerse o zaman yük olur ‘KİRAZ’ onurumuzdur” ifadelerini kullandı.

‘YANLIŞ ANLAŞILDI’

Öte yandan toplantıya katılım sağlayan CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada, Başkan Mehmet Eriş’in belirtildiği gibi ifadeler kullanmadığını ve bir yanlış anlaşmanın söz konusu olduğunu ifade ederken Kiraz’da ittifakla bir sorun olmadığını kaydetti.

‘TALİHSİZ AÇIKLAMALAR’

Konuya ilişkin İz Gazete’ye konuşan İYİ Parti Beydağ İlçe Başkanı Yasin Kırmızı ise özür beklediklerini dile getirerek, “Biz Beydağ’da CHP ile Millet İttifakı olarak uyumlu şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Millet İttifakı olarak seçimde kaybedilmiş yerlerde rakip olan ve bizim seçimi kaybetmemize neden olmuş insanlar hakkındaki açıklamalarını gitsinler, oralarda yapsınlar. Bizim aramıza nifak sokulmasın. Bu talihsiz açıklamalar yapılmasın. Biz özür bekliyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı doğrultusunda CHP, Kiraz’da aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı almıştı. O dönemde CHP’den belediye başkan aday adayı olan Salim Özkarakaş, DSP’ye geçerek belediye başkan adayı olmuştu. Gelişmeler sonucunda İYİ Parti, Kiraz’da seçimi kaybetmiş, AKP’nin adayı Saliha Özçınar seçim kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi