İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Tele1'de yayınlanan 'Anında Manşet' programına konuk oldu. Tuncay Mollaveisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Çıray, İYİ Parti içerisindeki siyasi krize yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Çıray'ın açıklamasından öne çıkanlar:

"Erdoğan şunu görüyor ki yüzde 51 oy alması şu an imkansız, Millet İttifakı'ndan birinin onu desteklemesi ve HDP'nin aradan çekilmesi lazım. Sayın Bahçeli'nin 'Evine dön' çağrısının ardından Erdoğan, 'İYİ Parti yerli ve millidir' açıklaması yapmıştı. Onun üzerine Akşener de hemen, 'Erdoğan'ın çağrısı ‘iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim' çağrısı ise destek veririz. Cumhur İttifakı ile sadece parlamenter sistem anayasası için otururum' açıklamasını yapmıştı. Benim de derin görüş ayrılığım burada başladı"

'DAHA BÜYÜK BİR PROJE İÇİN...'

“Sayın Erdoğan’ın İYİ Parti’yi ‘yerli ve millidir’ çağrısını yapması siyasi akla aykırı. Çünkü Sayın Erdoğan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi gibi henüz oranları düşük olan partilerden bile olağanüstü rahatsız. Erdoğan düne kadar illet, zillet ya da FETÖ’cü diye tanımladığı bir siyasi partiye birdenbire bu meşrulaştırması, onun tabanındaki bir miktar oyun da İYİ Parti’ye kaymasına neden olabilir. Erdoğan bu siyaseti bilmeyecek kadar siyasete uzak insan değil, tam aksine kendisi siyaseti çok iyi bilen birisi. O halde oylarının kaymasında bir mahsur görmediği daha büyük bir proje için bunu söylüyor demektir."

'BUNUN İÇİN Mİ CHP'Yİ BIRAKTIM?'

"Asıl sorun şurada, sözde bir parlamenter sistem kuruyormuș gibi davranacaklar, İYİ Parti'nin de oyunu almaya çalışacaklar. Erdoğan'ın 10 yıl daha iktidarını garantilemesi için İYİ Parti'nin oyuna ihtiyacı var. Biz bunun için mi İYİ Parti'yi kurduk? Ben bunun için mi CHP'yi bıraktım? Benim CHP ile hiçbir sıkıntım yoktu ki. Ben oranın milletvekiliydim."

'BENİ TEYİT EDER HALE GELDİ'

Çıray, 'parlamenterimsi' bir sistemle İYİ Parti ve saray arasında masa kurulabileceğini ifade ederek, "Burada yanılmak için her şeyimi verebilirim. Ama ne yazık ki olayların arka arkaya gelişmesi beni teyit eder hale geldi" dedi.

'ARDINDA YANLIŞ SİYASET YAPIYOR'

"Anayasa Masası seçimden sonra kurulmalı diyorum. Millet İttifakı hangi adayı destekleyecekse biz onunla konuşacağız. Ve özgür ve eşit bir Anayasa hazırlama koşuluyla onu destekleyeceğiz. Şu an halkın sorunu covid ve geçim sıkıntısı, biliyorum. Ama bu yaşadıklarınızın ardında yanlış siyaset yatıyor"

Editör: Haber Merkezi