Gizem TABAN/İZ GAZETE- Uzun süredir arsa satışlarıyla dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Aliağa Belediyesi, yine bir satış konusuyla gündeme geldi. MHP’li Serkan Acar’ın başkan olduğu Aliağa Belediyesi’nin şubat ayı olağan ikinci meclis toplantısının gündeminde, ihtiyaç duyulan 300 milyon TL ek bütçe için mülkiyeti Belediye’ye ait 11 arsanın satışına ilişkin önerge yer aldı. Meclis gündeminin ‘Başkanlıktan Gelen Önergeler’ kısmında belirtilen bilgilerde; “Dünyada ve ülkemizde fiyat artışlarında meydana gelen gelişmelere paralel olarak; Belediyemiz bünyesinde yapılan çalışmalar sonucunda, 2022 Mali Yılında yapılacak hizmetlerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 300 milyon TL ek bütçe için, ekli listede belirtilen mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazların satılması talebinin görüşülmesi” ifadeleri yer aldı.

Bugün gerçekleşecek meclis toplantısında arsa satışına ilişkin önergenin komisyonlara gönderilmesi, bir sonraki oturumda ise karar alınması bekleniyor. Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Başkan Serkan Acar’a tepki gösterdi.

‘BORÇLARI SIFIRLAMAYA ÇALIŞIYOR’

Aliağa Belediyesi’nin ekim ayında 372 milyon TL’lik bir bütçe yaptığına dikkat çeken İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Sayın Acar, kendi yaptığı bütçenin 2022’yi taşıyamayacağını hesaplamış, bir bu kadar daha bir ek bütçe istiyor. Seçim yaklaşıyor, belediyenin 300 milyon TL civarında borcu var. Sürekli arsa satışı yapıyor. Şimdi de bu arsa satışlarını yaparak borçları sıfırlamaya çalışıyor. Seçim zamanı geldiğinde de ‘Ekonomik krize rağmen dönemi sıfır borçla tamamladık’ diyerek algı yapacak. Hizmet ve yatırım gerekçesiyle ek bütçe istiyor ama kaç yıldır hayata geçen somut bir proje görmedik. Tek işi park yapmak… Biz de soruyoruz; bu arsaları satarak 372 milyon TL’lik bütçeye 300 milyon TL daha ekleyeceksin de hangi projeleri gerçekleştireceksin? Bunu soruyoruz, çünkü 2019 seçim vaatlerindeki projelerden hiçbirini hayata geçirmedi. Sadece borç ve satış yapıyor. Bu satılan arsalar Aliağa halkının… Biz muhalefet görevimizi yaparak Aliağa’nın hakkını sonuna kadar savunacağız, sonuna kadar dile getireceğiz” diye konuştu.

     

   

Editör: Haber Merkezi