TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıda Menemen’in sorunları konuşuldu, halkın istekleri dinlenerek Menemen’in geleceği hakkında fikirler paylaşıldı. Menemen Halk Meclisi toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Aksoy,  31 Mart yerel seçim süreci içerisinde katılımcı ve halkçı belediyecilik anlayışını Menemen’de hayata geçirdikleri için mutlu ve gururlu olduklarını kaydetti.

‘AKP’DEN TKP’YE HER PARTİDEN TEMSİLCİ OLACAK’

Halk Meclisi’nin nasıl kurulması gerektiği konuşulan toplantıda, Aksoy vatandaşların görüşünü aldı. Kendi fikrini de dile getiren Aksoy, “Her mahalleye sandık kuracağız. Vatandaş kendi üyelerini seçecek. Buradaki amacımız hesap veren, şeffaf, katılımcı belediye olmak. Aynı zamanda ise farklı kimliklerden, inançlardan, kültürlerden insanları bir araya getirerek toplumsal kardeşliği pekiştireceğiz. AKP’den TKP’ye kadar he siyasi partiden bir siyasi temsilci isteyeceğiz. Farklı görüşlerin mecliste olmasını istiyoruz” dedi.

‘SADECE İKİ DÖNEM GÖREV YAPACAĞIZ’

Yeni bir yönetim tarzı içerisinde olduklarını ve bunu herkesçe bilindiğini ifade eden Aksoy, “Biz yola çıktıktan beri iki dönem kuralı dedik ve bunun üzerini de istemedik. Halk bize destek verirse ikinci dönemi de yaparız ama üçüncü dönemi yapmayacağız. Bu, şehrin önünü tıkamaktır, gençlerin önünü tıkamaktır. Biz 80 öncesinde olduğu gibi Terzi Fikri’nin anlayışı çerçevesinde her şeyi halka anlatacağız ve birlikte yürüyeceğiz. Terzi Fikri’yi rol model olarak almışız” şeklinde konuştu.

‘TİS İMZALAYAN ARKADAŞ YETKİLİ DEĞİL’

Mazbatayı almasının ardından geçen iki aylık süreç içerisinde iki büyük problem ile karşılaştıklarının altını çizen Aksoy, “Önceki dönem belediye yönetimi ve sendika arasında seçim öncesinde toplu iş sözleşmesi (TİS) gerçekleştirildi. En düşük işçi maaşı net 6 bin 500 TL oldu. Bunun ikramiyeleri yan ödemelerini kattığımızda 9 binin üzerine çıkıyordu. Biz sendika yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde sonuca ulaşamadığımız için toplu olarak iptal ettik. Çünkü TİS bir ‘kamu kurumunu yok etmek’ için imzalanamaz dedik” ifadelerini kullandı.

TİS görüşmelerinde imza atan kişinin gerekli yetkide olmadığını belirten Aksoy, “Apar topar yapılan TİS’in hiçbir karşılığı yoktur. Sendikaya ‘gelin yeniden konuşalım’ dedik. TİS yapılmış ama içinde bir tane iş güvenliğiyle ilgili madde yok. Bir arkadaşımızın başına bir şey gel o arkadaşımız belediye de çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil. Biz de iş güvenliği firma ile anlaştık. Bizim tüm çalışanlarımız artık iş güvenliği kapsamında olacak. Bu Menemen’de ilk defa yapılan şeydir” diye konuştu.

‘ARTIK KULÜBE PARA AKTARILMAYACAK’

Aksoy, Menemen’de karşılaşılan ikinci en büyük sorunun ise Menemen halkına ait gayrimenkullerin, Menemen Belediyespor’a, oradan da üçüncü şahıslara aktarılması olduğunu dile getirdi. Aksoy, gayrimenkullerin tekrar belediyeye geçeceğini ve artık kulübe para aktarılmayacağını söyledi.

Toplantıda, göreve başladıktan sonraki 2 aylık süreci ve yapılması planlan projeleri anlatan Aksoy’un konuşmasının satırbaşları şöyle:

‘SEVGİ YOLUNU ESNAFLA KARAR VERDİK’

“Sevgi yolunu hem alt hem de üst yapısıyla değiştirmeye başladık. Şehrin karakterini belirleyen noktalardır bunlar. Sevgi yolumuzda ilk olarak başlamamızın sebebi; modern, çağdaş, açık hava kütüphanesi ile gerçek bir sevgi yolu yaratacağız. Biz başlamadan önce esnafla oturduk konuştuk. İki alternatif projeyi getirdik. Birini biz çizdik birini onlar çizdi. İşi yapan muhatap kimse onlarla karar verdik. Projenin başlama süresini de onlar belirledi. Muhatabımız kimse o muhatap ile birlikte oturarak karar vereceğiz. Ben böyle uygun buldum, ben böyle karar verdim değil, en iyisini ben bilirim değil, halkla birlikte karar verdik ve vereceğiz.”

“17 milyon liraya Perşembe pazarı ihale ediliyor. Çatı yok, su bağlantısı yok, ince işçilik yok. Bunun belli bir miktarı seçimlerden önce ödeniyor. Biz bu projeye devam ettik, üstünün kapatılması, elektrik aksamı, yürüyen merdiveni de bu projenin içerisine dahil ettik.”

‘AKSOY’DAN KÖPRÜ MÜJDESİ’

“1 ay içerisinde Kasımpaşa Köprüsü’ne başlıyoruz. 30 yıl önce yapılan bir köprüden bahsediyoruz. O üst geçit neredeyse benimle yaşıt ve onun birilerinin üstüne çökmesinden endişe duyuyorum. 40 yıldır kullanılıyor. Biz burayı asansörü, yürüyen merdiveniyle yapıyoruz. Bir ay içerisinde başlıyoruz. Ayrıca, 3 ay içerisinde iki üst geçite daha başlıyoruz. Jandarma ve Koyundere bölgesinde başlayacağız.”

‘TEPE RESTAUTANT GERİ ALINDI’

“Önceki yönetimde giderayak yapılmaya başlanan yerlerden biri de tepe restaurant. Orayı geri aldık. Kiracımıza ihtarnamelerimizi çektik ve geri aldık. Kent 2’deki yerlerimizi geri aldık. Seyrek binasını da geri aldık. Tepe Restauranttaki projedeki eksikleri gördük ve bu devam edecek. Halka yönelik yeşil alan olacak. Vatandaşın alana girerken para ödemeyeceği bir alan haline getiriyoruz.”

‘FAYTONLARI KALDIRDIK’

“Faytonları kaldırdık. Bundan sonra fayton olmayacak. Çünkü burada toplum nezdinde, sosyal medyada burada atlara yönelik şiddetin var olduğu söyleniyordu. Tespit edildi ve kaldırdık. Menemen’in temel sıkıntısı köpekler ve kediler, bununla ilgili projemiz de başladı.  Hayvan barınağı olarak Seyrek villalarını geçerken sokak hayvanlarını orada devam ettireceğiz. Hem kısırlaştırma hem rehabilitasyon işi orada başladı. Hızlı müdahale için 5 araç yönlendirdik. Veterinerliği güçlendirdik ve ciddi bir ekip kurduk.”

‘KADINLAR ÇOCUKLARINI KREŞE BIRAKIP, ÜRETEBİLSİN İSTİYORUZ’

“İlk kadın dayanışma merkezimizi ve kreşimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız ne? Kadın üretsin istiyoruz. Bunu gerçekleştirirken de çocuğunu da kreşe versin istiyoruz.  Herhangi bir para istemeyeceğiz. İlk yer Tatlısu, daha sonrasında Gölpark’ta yer var orada da aynısını yapacağız ve gençlik merkezi kuracağız. Gençler üretsin, sanatla uğraşsın istiyoruz.”

‘ÇOCUK MÜZESİ VE BİLİM KAMPÜSÜ KURACAĞIZ’

“Lunapark’ı kaldırdık. İşleten vatandaşın belediyeyle yaptığı bir sözleşme yok. Elinde hiçbir şey yok. Doğal olarak çıkarttık. Şimdi oraya aynen Karşıyaka Atakent’teki projeyi gerçekleştiriyoruz. Menemen Çocuk Müzesi ve Bilim Kampüsü olacak. Çocuklarımızın eğlenebileceği, ders alabileceği çocuk müzesi ve bilim kampüsü haline getiriyoruz. Bizim Menemen hayalimize eleştirenler yetişemez. Biz istiyoruz ki Menemen’de kalsın, Karşıyaka’ya gitmesin. 7 milyon liraya mal olacak ama 2,5 yıl içerisinde kendisini çevirecek hale gelecek. Gölpark Asarlık bölgesini farklı noktaya taşıyacağız.”

‘GARAJ MÜJDESİ’

“200 binlik nüfuslu bir şehre bu garaj yakışmıyor. Bunu olduğu yerde değiştiriyoruz. Çok büyük ihtimal yerin altına alıyoruz.”