CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Menemen’de Etik Araştırma tarafından yapılan Seçmen Eğilimleri Araştırması sonuçlarına göre yüzde 55 oyla CHP Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy birinci sırada yer aldı. 1300 seçmen ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre Millet İttifakı adayı, Menemen’de başı çekti.

Cinsiyetlerde eşit dağılım göz önünde bulundurulan ankette, 18-24 yaş grubundan 55 ve üzeri yaş grubuna seçmen dağılımı dikkat çekti. Ankette çoğunlukta olan meslek gruplarında ise ev kadını, özel sektör, esnaf ve emekliler yer alırken seçmenlerin birincil kimliklerinin çoğunluğunun Türk ve Kürt seçmen olduğu görüldü.

Ankete katılan seçmenlerin mesleki niteliklerine göre beyaz yakalıların adayı Serdar Aksoy olarak görülürken, Millet İttifakı Menemen adayı en çok desteği işsiz ve ev kadınlarından aldı.

KARARSIZLARIN OYU AKSOY’DAN YANA

16-20 Mart tarihleri arasında yapılan Seçmen Eğilimleri Araştırmasında Menemen’de seçmenlerin 2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 36 ile CHP ve yüzde 26 ile AKP tercihi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yerini yüzde 55 oy ile CHP’sine bıraktı.

24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Genel Seçimlerinde ise Menemen’de yapılan ankette oy dağılımı yüzde 32 ile CHP olarak yer alıyor.

Yapılan ankette başkanlığa aday olan isimlerde Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy yüzde 55 oy ile başı çekti. Kararsız oyların etkili olduğu seçimlerde ankete katılan kararsız seçmen yüzde 56 oy ile Menemen adayı Serdar Aksoy’un oy vermeleri durumunda ilk tercihleri olacağını gösterdi. Kararsız tercihlerin makine öğrenmesi yoluyla tahminlerinden ise yine Millet İttifakı adayı Aksoy yüzde 59 oy ile ilk sırada yer aldı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Menemen çapında yapılan ankette, seçmenlerin oy vermeyeceğini belirttikleri adayların başında ise AKP adayı Durmaz Bayraktar yüzde 29 oy ile dikkat çekiyor.

MENEMEN’DE AKSOY, BÜYÜKŞEHİR’DE SOYER

1300 seçmen ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorusuna ise anket katılımcıları yüzde 58 oy ile Tunç Soyer’i tercih etti. Ankette yer alan yüzde 5 kesimlik kararsız seçmenin oyu ise yüzde 39 oy ile yine Millet İttifakı adayı Tunç Soyer’den yana.

Editör: Haber Merkezi