İZGAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve görevinden uzaklaştırılmasının ardından gözler Menemen Belediye Meclisi’nde yapılacak başkanvekili seçiminde… 
Menemen Belediye Meclisi’nde 1 Aralık’ta 2020 tarihinde gerçekleşen başkanvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan yarışmış ve 4 tur şeklinde gerçekleşen seçimde eşitlik yaşanması sonrasında kura çekilmişti. Cam kavanoz içinde yapılan kura sonucunda CHP’li Karakurt başkanvekili seçilmişti. Seçim sonrası AKP tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda mahkemenin seçimdeki kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurması ve kuranın yeniden yapılmasına karar vermesinin ardından CHP mahkemenin kararına ‘haksız’ ve ‘yasaya aykırı’ olduğu gerekçesiyle itiraz etmişti. CHP, itirazının reddedilmesinin ardından mahkemenin nihai kararını beklerken İzmir Valiliği, Menemen’deki başkanvekilliği seçiminde kuranın tekrarlanmasına karar verdi. Gelişmelerin ardından Menemen Belediyesi başkanvekilliği için kura çekimi tekrarı Menemen Belediyesi Ocak ayı olağan birinci meclis oturumunda gerçekleşecekti ancak CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri toplantıya katılmayınca salt çoğunluk sağlanamadığı için kura çekimi 7 Ocak saat 17.00’a ertelenmişti. Millet İttifakı’nın bu kez toplantıya katılım sağlayacağı öğrenilirken izleyeceği tavır da merak konusu oldu. 

TORUN’DAN MENEMEN ZİRVESİ
CHP, meclis toplantısı öncesinde önemli bir zirveye imza attı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, saat 14.00’da Menemen’de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, Menemen Belediyesi CHP’li meclis üyeleri ve il yönetimi ile bir araya geldi. Torun’un başkanlığında gerçekleşecek toplantıda CHP'nin, meclis toplantısında izleyeceği tavır masaya yatırıldı. CHP'nin meclis toplantısında kura çekimi hakkındaki gündem maddesinin düşürülmesi için ret oyu kullanması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi