TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere için geri sayım sürüyor. Yerel seçimleri Türkiye’nin her bir köşesinde şiddet dilini kullanarak genel seçim havasına sokan AKP iktidarının yerelde gösterdiği adaylar da eleştiri almaya devam ediyor. İzmir’de AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin, ithal olması çok eleştiriledursun ilçelerde de AKP’nin adayları başta AKP içerisinden olmak üzere çok fazla eleştiri alıyor.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde AKP’nin İzmir ilçelerinde adaylarını hangi kriterlere göre belirlediği bilinmezken, AKP’nin Menemen Belediye Meclis üyesi listelerine ilişkin gündeme bomba gibi düşecek bilgiler ortaya çıktı.

AKP birinci sıra Menemen Belediye meclis üyesi adayı Aydın Pehlivan’ın ağabeyi Abdi Pehlivan’ın FETÖ iddianamesinde yer aldığı ve müebbet cezası aldığı ortaya çıktı.

‘BÖYLE İTTİFAK OLMAZ’ SİTEMİ

AKP’nin birinci sıra Menemen Belediye Meclis üyesi Aydın Pehlivan’ın ağabeyi Abdi Pehlivan’ın FETÖ’den müebbet ceza aldığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin parti içerisinde Aydın Pehlivan’a AKP’lilerin tepkili olduğu öğrenildi. Parti içerisinden isimlerin Aydın Pehlivan’ın meclis adaylığı listesinde birinci sırada yer almasına tepki göstererek “Aydın Pehlivan’ın kardeşi Abdi Pehlivan FETÖ’den müebbet hapis aldı. Fakat bizim kardeşlerimizi meclis üyesi adayı yapmadılar. Böyle Cumhur İttifakı Olmaz Olsun, Biz de mi FETÖ’cü olalım” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

MECLİS BOMBALADIĞI DA İDDİA EDİLMİŞTİ

AKP’nin Menemen Belediye Meclis üyesi adayı iş adamı Aydın Pehlivan’a yönelik tepkiler bu kadarla da kalmıyor. Parti içerisinde Pehlivan’a yönelik rahatsızlıkların söz konusu olduğu dile getirilirken, Aydın Pehlivan’ın ağabeyi Abdi Pehlivan’ın F-16 pilotu olması 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminde Meclis’i bombalayan F-16 pilotlarından bir tanesi olduğu iddialarının bunda etkili olduğu öğrenildi.

‘ABİSİ AKINCI HAVA ÜSSÜ İDDİANAMESİ’NDE YER ALMIŞTI’

Bu kadarla da kalmıyor. AKP’nin Menemen Belediye Meclis üyesi birinci sıra adayı Aydın Pehlivan’ın ağabeyi Abdi Pehlivan’ın aynı zamanda Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin 840 sayfalık iddianamenin şüphelileri arasında ilk sırada yer aldığı öğrenildi.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR VE KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAK OPERASYON YAPILMIŞTI

Ağabey Pehlivan’ın, Kasım 2016’da FETÖ’ye yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen ortak operasyon ile gözaltına alındığı ve mahkeme tarafından müebbet cezası aldığı bilgisine ulaşıldı.

CHP LİSTESİNİ İSİM İSİM BİLEN SOYLU AKP LİSTESİNDEN BİHABER Mİ?

Menemen listelerinde yaşanan bu durum, akıllara geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de Belediye Meclis üye listelerini hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu getirdi. Soylu, Balçova’da yaptığı bir konuşmada Menemen’i de içine dahil ederek, "Bugün İzmir'de kimse kusura bakmasın; Menemen Belediye'sinin meclis üyelerine baksınlar. Karşıyaka'ya baksınlar; isim isim söylüyorum, hepsi var bende. Bayraklı'ya baksınlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Soylu’nun bu ifadeleri ‘CHP listelerini isim isim bilen İçişleri Bakanı AKP listelerinden haberdar değil mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

AYDIN PEHLİVAN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Öte yandan konuyla ilgili AKP’nin Menemen Belediye Meclis üyesi adayı Aydın Pehlivan’ın sessizliğini koruması dikkat çekiyor. Pehlivan ne yazılı ve görsel medyada ne de sosyal medyada konuya açıklık getirecek herhangi bir açıklama yapmadı.

Editör: Haber Merkezi