Çocuk İstismarının toplum sağlığına etkileri ve çocuklarda yarattığı yıkıma vurgu yapan Mehmet Cin, “Kadına yönelik zulüm ve şiddet ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberleri Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişatın göstergesidir. Bu anlamda Belediye olarak, bu gidişata engel olmak ve dur demek için her zaman STK’lar ile beraber hareket ederek, psikolog ve pedogogalarla çalışmalar yapıp, bölgemizde toplumsal bilinçlenme sağlayacağız. Bu konudaki çalışmalarımız başlamıştır” dedi.

Menemen Sivil Toplum Kuruluşları son günlerde ülkede gittikçe artan çocuk istismarı haberlerine istinaden ‘Dur’ demek için Menemen’in Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak kamuoyuna seslendi. Açıklamaya; Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu katıldı.

“MENEMEN’DE KADINLARIN GEZEBİLDİĞİ SOKAKLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ PARKLAR İNŞA EDECEĞİZ”

Menemen Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Menemen’de kadınların rahatça dolaştığı sokaklar, çocukların ise eve girmek istemeyeceği güvenli parklar inşa edileceğini belirterek, Kadına ve çocuğa yönelik her türlü şiddet ve istismarı kınadığını söyledi. Cin, “Gün geçtikçe artan kadına yönelik zulüm ve şiddet ile çocuklara yönelik şiddet ve istismar haberleri Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişatın göstergesidir. Bu anlamda Sivil Toplum Örgütleri (STK) ile beraber hareket edilmelidir. Biz, Menemen Belediyesi olarak bu kötü gidişata dur demek ve istismarların önüne geçmek için başta bölgemizde ardından ülkemizin tamamında toplumu bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlayacağımıza söz veriyoruz. Keza bu anlamdaki çalışmalarımız bölgemizde hızla başlamıştır. Menemen, kadına yönelik şiddet ve istismar konusunda maalesef üst sıralarda yer alıyor. Belediyecilik yalnızca fiziksel değişim ve yenilenme değildir, öncelikle toplumsal gelişim ve bu çirkin haberlerin azalması – yok olması için başta eğitim olmak üzere toplumsal sağduyuyu bölgemize kazandırma çalışmaları başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

İMZALAR, TBMM’YE SUNULACAK

Basın açıklamasını yapan Menemen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Elif Orhan, TBMM’ye sunmak üzere imza kampanyası başlatıldığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Son yıllarda kadına, çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddet ve istismar vakaları çok artmıştır. Devletin çocukları kadınları korumakla görevli olduğu kurumlarda dahi bu vakaların meydana gelmesi, bir kereden bir şey olmaz mantığının ürünüdür. Yakın zamanda ülkemizde yaşanan bu tür olaylarda istismarcıların neredeyse ödüllendirildiği, tutuksuz yargılanarak aramıza tekrar döndüklerinin de hep birlikte şahidiyiz. Bizleri yönetenler acil olarak kadınları, çocukları ve diğer canlıları koruyacak caydırıcı hukuksal tedbirleri almak zorundadır.

Bizler Menemen sivil toplum kurumları ve Demokrasi güçleri olarak; çocuklara yönelik yaşanan cinsel, fiziksel, zihinsel ve duygusal istismarın karşısında olduğumuzu ve olacağımızı mağdurların ise her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Bu yönde devlet hukukunun ve yargısının yetersiz olduğunu istismarı normalleştiren, tecavüzcü ve mağduru evlendirmekle çözüm bulan, eften püften sebeplerle iyi hal indirimi yaptığı için yapanın yanına kar kaldığı bu anlayışın bir an önce değişmesi gerektiğini bizleri yönetenlere tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi