İZ GAZETE- Menderes’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan başkanvekili seçimlerinde partisi CHP'den istifa eden belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı Mustafa Akın, başkan yardımcılığından da istifa ettiğini açıkladı. 

Akın paylaştığı mesajda, "Arkadaşlar, aile meclisim ile yaptığımız toplantıda, ailemden 1 tek kişi bile siyasete devam etmemi istemiyor, bu sebeple Menderes Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. İncir çekirdeği kadar hakkım kime geçtiyse hakkımı helal ediyorum... Sizlerin de bana hakkını geçtiğini düşünüyorsanız lütfen hakkınızı helal edin. Meclis üyeliğim bağımsız olarak devam edecektir. Kalın sağlıcakla" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün yapılan başkanvekili seçiminde CHP Heyeti, başkanvekilliği adaylığı için Erkan Özkan isminde karar kılmış, AKP ise adaylık için isim göstermemişti.

Cumhur İttifakı'nın desteklediği öne sürülen Mustafa Akın partisi CHP'den istifa etmiş yine de başkanvekili için aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak Akın'ın bu açıklamasına rağmen seçimin ilk iki turunda Cumhur İttifakı Akın'a oy atmıştı.

Editör: Haber Merkezi