Millet İttifakı'nın CHP'li Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, yurttaşlarla buluşup projelerini anlatmaya devam ediyor. Seçime sayılı günler kala Görece, Göçmen Konutları, Şaşal, Küner, Çile, Palamutarası, Gölova ve Çakaltepe'de çeşitli etkinliklere katılan, mahalle sakinleriyle buluşan Kayalar, projelerini anlattı.

İçme suyu faturalarında yer alan katı atık bedelini ilçe belediyelerin belirlediğini hatırlatan, Menderes'in, en yüksek tarifeden katı atık bedeli ödeyen beş ilçeden biri olduğunu belirten Mustafa Kayalar, su faturalarının yüksekliğinden yakınan ilçe halkına müjde verdi. Kayalar, "Maalesef Karşıyaka'dan bile daha yüksek bedel ödüyoruz. Göreve geldiğimde ilk işim, katı atık bedelinde yüzde 25 indirime gitmek olacak. Bu indirimle, su faturalarımıza yansıyan rakamlar düşecek" dedi. Şaşal'daki su fabrikasının yeniden faaliyete sokulacağını açıklayan Kayalar, "Bu fabrikanın açılması demek, istihdam demektir. Zeytinyağı sıkma ve şişeleme fabrikasında da önemli sayıda istihdam sağlanacak" dedi.

"ÜNİVERSİTEYİ GETİRECEĞİZ"

Menderes'e üniversiteyi getireceğini, üniversiteyle birlikte ilçenin sosyal ve ekonomik hayatının canlanacağını belirten Mustafa Kayalar, belediyenin parasını harcarken çok dikkatli olacaklarının sözünü verdi. Kayalar, şu açıklamalarda bulundu; "Kendi paramızı nasıl dikkatli harcıyorsak, belediyenin, dolayısıyla halkın parasını harcarken de aynı titizliği göstereceğiz. Menderes'i, Menderes'te yaşayan, ilçenin sorunlarıyla içli dışlı olmuş müdürlerle yöneteceğiz. Mecliste aldığımız her kararı internetten yayınlayacağız. Böylece vatandaşlarımız da belediyede neler oluyor, ne gibi kararlar alıyor, hepsini öğrenecek. Evde sağlık hizmetine son vereceğimiz şeklindeki iddia, tamamen iftiradır. Tam aksine, bu hizmetten en ücra köşede yaşayan vatandaşlarımızın da yararlanması için uygulamayı daha da geniş kapsamlı hale getireceğiz. Küner'de mesire alanı açacağız. Orada hep birlikte piknik yapacağız, hoşça vakit geçireceğiz."

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK OALCAK"

Şaşal'da vatandaşlar, Kayalar'dan düğün salonu ve kameralarla köyün güvenliğinin sağlanmasını istedi.  Mehmet Bayyiğit adında bir vatandaş, düğün salonu için arsasını bağışlayacağını söyleyince, Kayalar da "O zaman düğün salonu da benden..." dedi. Belediyede randevu sistemine son vererek, vatandaşın başkanla görüşmesinin önündeki engeli kaldıracaklarını açıklayan Mustafa Kayalar, şunları söyledi; "Kapımız herkese açık olacak. Halk Meclisi ve Muhtarlar Masası kuracağız. Bu iki oluşumla sorunların tespiti ve çözümü hızlandırılacak. Merkezde bir yeraltı otoparkı inşa edeceğiz, üstü de şık bir meydan haline getirilecek. Otoparkın geliri, amatör spor kulüplerine paylaştırılacak. Böylece spora da bir katkı koymuş olacağız. Beş katlı otopark projemizi de hayata geçirerek ilçedeki otopark sorununu önemli ölçüde hafifleteceğiz."

Editör: Haber Merkezi