Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Gürbüz, CHP Menderes üyesi olan yaklaşık 3000 partiliye mektup yolladı. Ülkenin içinden geçtiği durumu ve Menderes'te sosyal demokrat belediyeciligi yeniden dalgalandıracağına olan inancını anlattı. İşte mektubun tam metni.

"Değerli yol arkadaşım;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış oldukları kutsal isyanı örgütleyen ve 1923 yılında ise kazanılan zaferi; Cumhuriyet ile taçlandıran partimiz, bugün ne yazık ki kurtuluş ve kuruluş yıllarında olduğu gibi, coşkuyla, inançla, kararlılıkla mücadele etmesi gereken bir ülke manzarasıyla karşı karşıyadır. 

Ülkemiz; uzun süredir Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak bir araya gelmiş, parti kurmuş; ama Cumhuriyet’in kurucusundan, değerlerinden bir rövanş, öç alma duygusuyla saldıran kindar bir iktidar tarafından yönetilmektedir.

Her yeni gün, bizi ve ülkemizi Ortadoğu’nun bir parçası olmaya doğru sürüklemekte ve Cumhuriyetin kazanımlarından uzaklaştırmaktadır. Karşı devrim ya da siyasal islamın iktidarı bir ihtimal olmaktan çıkmış, yaşadığımız bir gerçeklik olmuştur.

Sadece kendi partisinin üyelerini değil, tüm yurttaşları da kendi ‘’kulu’’ olarak gören bir yönetim anlayışı yasamayı, yargıyı ve yürütmeyi kendi elinde topladığı, yoksulluğa ve yoksunluğa mahkûm bu ülke fotoğrafı hepimizin omuzlarına ağır tarihi sorumluluklar yüklemektedir.

Bildiğiniz gibi 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacaktır. Bu yerel seçimler 2023’ü yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını yıkım için hedef alarak ortaya koyanlarla, kutsal isyanımızın başladığı 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılında, o inancı yüreğinde taşıyanlar arasında geçecektir. 

Yobazlığın, gericiliğin ve cehaletin iktidarına son vermek için ilk adım önümüzdeki yerel seçimlerdir.

Tüm dünyada sosyal demokratlar yerel yönetimlerdeki başarıları ile genel iktidarın kapısını aralar. Hepimiz bu iddianın bir parçası olmak, bunun için mücadele etmek, sadece elimizden geleni değil; gelmeyeni de yapmak zorundayız. Ben de bu bilinçle Menderes Belediye Başkanlığı görevine talip olmuş bir yol arkadaşınızım.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Menderes’te 'emaneti' geri almalı ve bu kenti tekrar biz yönetmeliyiz.

Çünkü bir kenti Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin yönetmesi demek; yerel demokrasinin kentin yönetimine egemen olması demektir. Planlı ve sağlıklı kentleşme demektir. Çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri oyun alanları, parklar, yeşil alanların olması demektir. Engelliler için tüm engelleri kaldırmak demektir. Yaşlıların saygı görmesi, huzur bulması demektir. Çevreye, yeşile, doğaya duyarlı olmak demektir. Hesap verebilmek, hesap sorulabilir olmak demektir.

Değerli yol arkadaşım;

Bana Menderes Belediye Başkan adaylığı görevi verilirse, birçok örneğini gördüğümüz ve kabul edilemez bulduğum, örgütünden kopuk bir belediye başkanı olmayacağım.

'Önsöz de son söz de örgütümün olacak!'

Birlikte başaracağız, buna tüm kalbimle inanıyorum. Birgün gelirsek hangi kent güzelleşmez!"

Editör: Haber Merkezi