İZ GAZETE- Kısa bir süre önce CHP'den Memleket Partisi'ne geçtiğini duyuran eski Başkan Tahir Şahin, AKP'li Menemen Başkanvekili Aydın Pehlivan'ı ziyaret etti.

Şahin, 18 Nisan 1999 seçimlerinde CHP tarafından Menemen için Belediye Başkan Adayı gösterilmiş, ardından seçimleri kazanarak 20 yıl belediye başkanlığı yapmıştı.2019 yılının ekim ayında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından partiden ihracı talep edilen Tahir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu tarafından disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç edilmişti.

Hakkında, “zimmet ve irtikap” suçlamaları bulunan ve İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılında görevden alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiş,  yerine yapılan başkan vekilliğinin İlk kura çekiminde CHP’li Deniz Karakurt çıkmıştı. AKP’lilerin itirazı üzerine tekrar edilen ikinci çekimde bu sefer AKP'li Aydın Pehlivan çıkmış, mahkeme kararını beklemeden yapılan kura seçimi sonrası AKP’li Pehlivan koltuğa oturmuştu. 

Editör: Haber Merkezi