Gizem TABAN/İZ GAZETE- Menemen’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 20 yıl belediye başkanlığı yapan, 2019 seçimlerinde parti tarafından aday gösterilmeyerek partiden ihraç edilen ve geçtiğimiz ay Muharrem İnce’nin taktığı rozetle Memleket Partisi’ne katılan Tahir Şahin, İz Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Menemen’de 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Serdar Aksoy’u belediye başkanlığı için aday göstermesi, Aksoy’un Kasım 2020’de ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarından tutuklanarak aylarca cezaevinde kalması ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesine kadar olan süreci değerlendiren Şahin, kendisinin partiden ihraç edilmesi, Memleket Partisi’ne katılma sebepleri ve Memleket Partisi’nin İzmir’deki beklentisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. 
 

‘ETME BULMA DÜNYASI’
Serdar Aksoy’un tahliye edilmesini değerlendiren Memleket Partili Tahir Şahin, “Tahliye kararından önce neden tutuklandığına bakmak lazım. Niye tutuklandı Sevgili Serdar Aksoy? Yolsuzluk, zimmet, irtikap gibi suçlardan tutuklandı, aşağı yukarı 8 ay cezaevinde kaldı, bu arada görevden de alındı. Yaptıklarına karşın tutuklanması da doğruydu, açığa alınması da doğruydu. İnsanlar, kasten ya da yanlışlıkla adam öldürüyor, sonuçta onlar da tahliye ediliyor. Olayı böyle değerlendirmek gerekiyor. Bu bir aklanma değildir, dava süreci devam edecektir. Dava sürecinin sonu ne olur ne olmaz bilmiyoruz ama görünen o ki sanki kamuoyunda beraat etmeyecekmiş gibi bir algı var. Ama deliller nedir ne değildir, hakim değilim savcı değilim. Benim hakkımda dünya kadar karalama yaptı, bel altı vurdu. Etme bulma dünyası diyorum. Başka bir şey demiyorum” diye konuştu. 

 

‘GERİ DÖNDÜRECEĞİZ DESEYDİ 2 SENE BEKLERDİM’
Memleket Partisi’ne katılma nedenini açıklayan Şahin, “CHP’de 20 yıl belediye başkanlığı yaptım ve bu süreçte ne kendime ne partime çok şükür bir leke getirmemişim. Fakat tahliye olan belediye başkanı arkadaş o dönemlerde kendine göre ayak oyunlarıyla beni disipline vererek, partiden attırdı. Beni partiden attıran adam cezaevindeydi, biz partiye geri dönmek istedik; ‘Bizi partiden attıran adam cezaevinde, biz haklı çıktık, bizi partiye geri döndürün’ dedik. Bundan 7 ay önce, partiye geri dönmek için Sayın Genel Başkan ile konuştum, ne ‘geri döndüreceğim’ ne ‘geri döndürmeyeceğim’ dedi. Net bir şey söylemedi. Şayet Genel Başkan, ‘Biz seni 6 ay sonra, 1 yıl sonra partiye geri döndüreceğiz’ deseydi, ben 2 sene beklerdim. Ama net cevap olmayınca, sokakta da insanlar ‘başkan ne yapacağız, belediye sen gidince mahvoldu, Menemen sen gidince perişan oldu, nerede siyaset yapacağız’ deyince o zaman biz de bir yerde siyaset yapacaktık. Bunlar 20 yıl partiyi, belediyeyi temsil etmiş birini dahi partiye almak için bu kadar ağırdan alıyorlarsa demek ki hala burunları Kaf Dağı’ndadır” ifadelerini kullandı. 

 

‘CHP’DEKİ KAVGALARDAN BIKTIM’
Şahin ayrıca, “Ben artık CHP’deki kavgalardan, tartışmalardan yoruldum, bıktım. Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi’nde; barış var, kardeşlik var, her şey var. Biz CHP’den ayrılmakla 6 oklu ilkelerden ayrılmadık, tam tersine o 6 oklu ilkeleri günümüz şartlarına nasıl modernize ederiz diye çalışıyoruz. Ne diyor Muharrem İnce? ‘Atatürk ile sorunu olan, terörü elinin tersiyle itmeyen bana gelmesin’ diyor. Bu iki unsur bizim için çok önemli. Ben yine sosyal demokrat bir partide siyaset yapıyorum. Ne yalan söyleyeyim, Memleket Partisi’nde huzuru buldum” dedi. 

 

‘HERKES KOLTUĞA BEN YAPIŞAYIM DERDİNDE’
‘CHP’de huzur yok muydu, vardı’ diyerek açıklamalarını sürdüren Şahin, “Huzur nasıl vardı? Belediye başkanıysanız o huzursuzlukları belediye başkanı vasfınızla bastırabiliyordunuz ama CHP’deki insanların birbirine saygısı kalmamış. Yanlış aday gösteriyorsunuz, aday yolsuzluk yapıyor cezaevine gidiyor, 19 belediye meclis üyeniz var ama 20 yıl önce alın teriyle aldığımız, 20 yıl boyunca yönettiğimiz belediyeyi, ne yazık ki bile bile ladesle AKP’ye veren bir anlayıştan ne beklenir ki? Herkes o koltuğa ben yapışayım derdinde. Herkes ‘o koltuk benim olsun da ne olursa olsun’ derdinde. ‘Ne olursa olsun’ diyenlerin sonunu gördük. Sonu cezaevi, partinin de sonu 20 yıldır CHP’de olan belediyeyi ne yazık ki AKP’ye teslim etmek oldu. Bu anlayıştan kurtulduğuma seviniyorum. Daha barışçıl, daha vizyonu geniş bir anlayışa geldiğime seviniyorum” diye konuştu. 

 

‘İZMİR’E ORTAK BİR PARTİ OLACAK’
‘Memleket Partisi’nin İzmir’de ve Menemen’deki beklentisi nedir?’ sorusunu yanıtlayan Şahin, “Menemen’de Memleket Partisi’nin beklentisi çok yüksek. 20 yıl önce alın teriyle aldığımız o belediyeyi 2024’te yine alın teriyle AKP’den geri alacağız. Menemen’deki beklentimiz bu! İzmir’de Memleket Partisi’nin beklentisine gelecek olursak; şimdin ilçe kongreleri yapılıyor, sonra il kongresi, sonra büyük kurultay yapılacak. Yılbaşında bakalım görelim, Memleket Partisi nerelere gitmiş. Mutlaka 3-5 basamak yükseleceğiz. Seneye bu zamanlar Memleket Partisi’ne yine bakalım, bilin ki Memleket Partisi İzmir’de ortak bir parti olacaktır” açıklamalarında bulundu.

 

‘İLLA BAŞKAN YA DA VEKİL OLACAĞIM DERDİM YOK’
‘Önümüzdeki süreçte sizi Memleket Partisi’nden Menemen Belediye Başkanı Adayı ya da Milletvekili Adayı olarak görecek miyiz?’ sorusuna da yanıt veren Şahin, “Bizim için bunlar çok erken. Ben sadece Memleket Partisi’ndeki Atatürk ilkelerine bağlı olarak çalışıyorum.  Bu yolda muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyorum, 9 günde 78 muhtar veya sivil toplum örgütünü ziyaret etmişim. Bu önemli bir sayı. Bunu nasıl büyütmek lazım? Menemen özelinde konuşayım; illa ben Menemen Belediye Başkan Adayı olacağım diye bir derdim yok veya milletvekili olacağım diye bir derdim yok. Doğru siyaset neredeyse Tahir Şahin oradadır, özgürce konuşabileceği bir yerde siyaset yapar. CHP’de çok özgür olduğumu söyleyemem” dedi.

 

‘O CÜMLE YERİNE BENİ PARTİDEN ATTIRMAYACAKTI’
Memleket Partisi’ne katılmasının ardından, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, ‘Tahir Şahin’in ihracı doğru karar değildi. Tahir Başkan’la konuştuk. Partiye geri dönmesini ben arzuluyordum. Biraz aceleci davrandı. Biraz daha bekleseydi CHP’ye geri dönecekti’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Şahin, “Onu söyleyeceği yerde partiden attırmayacaktı. O cümleyi kuracağı yerde mücadele edecekti, beni partiden attırmayacaktı” dedi.

Editör: Haber Merkezi