Gizem TABAN/İZ GAZETE- Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programına konuk oldu. Oğuz, Türkiye ve İzmir’e dair çarpıcı mesajlar verdi.

‘BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK’

Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nin kuruluşunun birinci yılına dair değerlendirmelerde bulunan İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, partinin kuruluş süreci ve birinci yıl kutlamaları hakkında şunları söyledi:

“Her türlü zorluklara, imkansızlıklara, kısıtlamalara rağmen Memleket Partisi çok büyük işler başardı. Bize, ‘Parti kuramazlar’ dendi, partimizi kurduk, ‘Örgütlenemezler’ dendi, örgütlendik, ‘Seçime girme hakkını kazanamazlar’ dendi, seçime girme hakkımızı da kazandık. Şimdi de ‘Barajı geçemezler’ diyorlar, Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi; biz barajları, duvarları yıkar geçeriz, Türkiye’de gerçek vatanseverlerin, dürüst ve adil yönetim tarzını bu ülkeye getiririz”

‘TEK YOL MEMLEKET’

Memleket Partisi’nin 6’lı masada yer almama gerekçelerine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Memleket Partisi, Türkiye’deki mevcut hükümetin muhalifi olan bir siyasi kuruluştur. Mevcut yönetim Türkiye’yi uçuruma sürüklemiş vaziyette… Ülkede her alanda o kadar çok sıkıntı varken iktidar partisi hala birinci parti olarak çıkabiliyor. Memleket Partisi’ni kurmuş olma gerekçelerimizin en başında da muhalefetin muhalefetlik görevini yeterince yerine getirememesi geliyor. Biz, Türkiye’de bu iktidarı alaşağı etmek iddiasıyla kurulmuş bir siyasi partiyiz. Siyaset, iddia ve özgüven işidir. Bugün Türkiye’de mevcut hükümeti alaşağı edebilecek, gerçek anlamda özgüveni yüksek lider Muharrem İnce’dir. Biz ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket sevdasıyla yola çıktık. İttifakların, siyasi partilerin kişiliklerini, varlıklarını, değer ve ilkelerini bir kenara atarak, sadece bir siyasi partiyi hükümetten indirmek için bir araya gelmiş olmalarını çok doğru bulmuyoruz. Birtakım mutabakatlar yapılmaya çalışıldı ve bu mutabakatlar içerisinde hepimizin şahit olduğu tutarsızlıklar, çelişkiler var. Yani birbirinden farklı birçok siyasi partinin bir araya gelerek mevcut hükümeti alaşağı ettikten sonra kuracakları yapının 85 milyon insana ne getireceğine dair kaygılar var” diye konuştu.

‘İKTİDARA GELİRSEK…’

Memleket Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda izleyeceği yol haritasına dair konuşan Oğuz, “Biz, Türkiye’deki en büyük sorunun adalet sorunu olduğunu düşünüyoruz. İktidara geldiğimizde ilk olarak adalet sisteminde tarafsızlığı getireceğiz. Bu sağlandığında ekonomik alanda Türkiye’ye yapılan yatırım sayısındaki yükselmeyi göreceğiz. Zengin topraklarda yaşıyoruz ve bu zengin toprakların fakir insanları olmak istemiyoruz. Bu zengin topraklardaki kaynakları akıllıca ve planlı bir şekilde kullanabilirsek hem zirai üretim hem de sanayi üretimi konusunda Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyabiliriz. Eğitim sisteminin düzeltilmesi gerekiyor. Merkez Bankası’nın bağımsız hale getirilmesi gerekiyor. Aklıselim bir Türkiye yönetimi inşa etmemiz gerekiyor. Bürokrasinin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. İlk başta bunları yapacağız. Sistem konusuna gelirsek; biz zaten parlamenter sistemi savunuyoruz. Ancak onun da doğru kullanılması ve uygulanması gerekiyor. Buradaki eksiklikleri tespit ediyoruz, bunların yenilenerek daha demokratik bir hale getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTLENME RAPORU

İzmir özelinde örgütlenme ve üye çalışmalarına dair bilgiler veren Oğuz, “İzmir’de 18 ilçede resmi olarak örgütlendik, 2 ilçemizde daha resmi örgütlenmemizi önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Birkaç ay içerisinde de kalan ilçelerimizde resmi örgütlenmemizi tamamlayacağız. Parti örgütlerimizi çok hızlı bir şekilde kurduk, hızlı bir şekilde kongrelerimizi yaptık. Bu hızdan dolayı bazı ilçelerimizde revizyon için olağanüstü kongre talepleri var, bu taleplere de sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki seçime daha güçlü kadrolarla gireceğiz. Kongrelerini henüz yapmadığımız ilçeler var, onlar da kongre hazırlıklarını tamamlıyor. Yaz sonuna kadar İzmir’de örgütlenme olarak tamamen hazır bir vaziyete geleceğiz. Üye kayıt çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘KABUĞUNDAN SIYRILMALI’

İzmir’in sorunlarına dair açıklamalarda bulunan Oğuz, kent özelinde hükümet ve yerel yönetim performansını da değerlendirdi. Oğuz, şöyle konuştu: “İzmir’in en temel sorunları yol ve altyapı… Her şeyi bir anda çözemezsiniz ama kilit noktalardaki sorunlara bir an önce el atılması gerekiyor. Mevcut yolların iyileştirilmesi lazım. Trafik başlı başına bir sorun… Toplu ulaşımın daha çok etkinleştirilmesi lazım, bu alandaki yatırımların hızlandırılması gerekiyor. Siyasetçi, mazeret değil hizmet üretmekle mükelleftir. Memleket Partisi, Türkiye’de iktidara gelirse İzmir uçar. Bunu çok net söylüyorum. İzmir’in geri kalmışlığını görecek kadar gezen bir siyasetçiyim. Anadolu’nun birçok vilayeti şu anda İzmir’in çok çok ilerisinde… İzmir bir an önce bu kabuğundan sıyrılmalı… Buradaki insanların refahını artıracak, hayatını kolaylaştıracak projeler bir an önce geliştirilmeli. Büyükşehir Belediyesi talepkar olmalı, hükümet de üstüne düşeni yapmalı”

 ‘BENZERİMİZ YOK’

“Doğru yoldayız, iyi işler yapıyoruz” diyen Oğuz, “Türkiye’deki diğer siyasi partilerden çok farklıyız. Biz imece usulüyle ekonomik sıkıntılarını çözen bir partiyiz. Biz gönüllüler ordusuyuz. Bizim arkamızda belediye ya da hazine desteği yok. Biz kiramızı, faturalarımızı, ihtiyaçlarımızı kendi cebimizden gideriyoruz, memleketin bize ihtiyacı olduğunu düşünen ve buna inanan insanlar olarak bunu yapıyoruz. Biz Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir partiyiz ve büyüyerek devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 ‘İZMİR’İ ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

Memleket Partisi olarak İzmir’i çok önemsediklerini vurgulayan İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun şehri, özgürlüklerin ve aydın fikirlerin olduğu bir şehir… Memleket Partisi İzmir’i çok önemsiyor. İzmir’den alacağımız reaksiyon aslında Türkiye’nin yansıması olacak. İzmir lokomotif olacak. Genel Başkanımız İzmir’i çok seviyor, çok sık geliyor. İzmir’de Muharrem İnce’ye gerçekten çok büyük bir teveccüh var” dedi.

Editör: Haber Merkezi