İZ GAZETE - Cemal Mehmethanoğlu, bir ülkenin gelişmişliğini vatandaşlarının üyesi olduğu sivil toplum örgütlerinin sayısı ve niteliği ile ilişkilendirerek, Sivil Toplum Konseyi ve Sivil Toplum Örgütleri Merkezi projelerini açıkladı. 

"Toplumu ayakta tutan bedenin kılcal damarları olan sivil toplum örgütlerini, hak arayan ve alan, haksızlıkları durdurabilen, kamuoyunu en geniş haliyle harekete geçirebilen düzeye eriştirebilmek için, yatırım yapacağız. Bu anlamda, ilçemizde, sivil toplum örgütlerinin gelişmesi ve güçlenmesi temel uğraşlarımızdan birisi olacaktır. Bununla birlikte, belediyecilik faaliyetlerimizde, sivil toplum örgütlerinden aldığımız önerileri yol gösterici olarak sahiplenmek, temel prensibimiz olacaktır. İlçemizin sivil toplum kuruluşları, belediyemiz hizmetlerinin doğal denetleyicisi de olmalıdır." diyen Mehmethanoğlu Bayraklı ile ilgili projelerini açıkladı. 

SİVİL TOPLUMU BİRLEŞTİRME HEDEFİ

Mehmethanoğlu, Sivil Toplum Konseyi Projesi ile, Bayraklı Kent Konseyinde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle düzenli toplantılar yaparak Bayraklı'nın doğal bileşenlerini bir araya toplamayı hedefliyor. 

Sivil Toplum Örgütleri Merkezi Projesi ile de, hemşeri, kadın, insan hakları dernek ve kuruluşlarını genişletmek ve daha etkin çalışmalarını sağlamayı hedefliyor.

Mehmethanoğlu projelerinin altyapı hizmetlerinin Belediye tarafından yürütüleceğini ifade ederek "Bayraklı İlçesinde faaliyet gösteren. Sivil Toplum Merkezi’nde, konferans salonları, toplantı salonları ve yüzden fazla ofis yer alacak. Sivil Toplum Merkezindeki tüm alt yapı hizmetleri, belediyemiz tarafından yürütülecektir. Sivil Toplum Merkezinde, örgütlerimize sunduğumuz hizmetlerden her hangi bir ücret alınmayacaktır. Bunu oluşturmak, hayati bir mesele halini almıştır ve oluşturacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi