ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrasında, yerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i önereceğiyle ilgili kulislerde konuşulan iddia güç kazanmaya başladı. Aziz Kocaoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasından 1 saat sonra Mehmet Gönenç de CHP Bergama İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı yaparak Bergama Belediyesi'ne yeniden aday olmayacağını açıklayınca, kamuoyunda "Aziz Kocaoğlu Büyükşehir için Mehmet Gönenç'i öneriyor iddiası doğru bir iddia" fikri konuşulmaya başladı.

BASIN MÜDÜRLÜĞÜ TEK BAŞKANI SEÇTİ

Öyle ki; bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü'nden servis edilen bir haber de 'subliminal mesaj' olarak algılandı. Aziz Kocaoğlu'nun 14.5 yıllık çalışmalarının özetlendiği 'İzmir tarihine imzasını attı' başlıklı haberde, Basın Müdürlüğü sadece bir ilçe belediye başkanının fotoğrafını tercih etti: Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç...

MEHMET GÖNENÇ DOSYA ALACAK MI?

'Subliminal mesaj' olarak algılanan fotoğraf servisi vesilesiyle aradığımız ve “Neler oluyor?” diye sorduğumuz Mehmet Gönenç gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Aziz Kocaoğlu ile özel olarak bu konuyu konuşmadığının altını çizen Başkan Gönenç, Kocaoğlu’nun kendisini başarılı bulduğunu söylediğini ifade etti. CHP Genel Merkezi’nden de kimse ile özel bir görüşmesinin olmadığını vurgulayan Mehmet Gönenç, dosya alıp almayacağı ile ilgili kararını sorduğumuzda ise “Henüz 17 gün var. 17 gün çok uzun bir süre. Görmem, anlamam ve karar vermem lazım” dedi.

“İZMİR SADECE İZMİR DEĞİL”

“Bergama’ya Kınık’a aday olunur ama Büyükşehir’e aday olunmaz, aday gösterilir” ifadesini kullanan Başkan Gönenç “Futbol sadece futbol değildir diye bir söz var ya… İzmir de artık sadece İzmir değil. İzmir simge bir kent. Tüm Türkiye’nin gözü üzerinde. İzmir’den tüm Türkiye’ye bir model, bir umut yaratacağız. Genel Merkezimiz de bunun farkında. Çok yönlü düşüneceklerdir ve doğru kararı vereceklerdir” dedi.

“BEN ADAYIM DİYE ORTAYA ÇIKMAM AMA…”

“Ben adayım diye ortaya çıkmam. Bunu doğru bulmuyorum” diyen Başkan Gönenç, “Ama eğer Genel Merkezimiz genç ve belediyecilik tecrübesi olan, kırsalı da kenti de temsil edebilecek, başarılı bir isim arıyorsa, özellikle de mevcut belediye başkanlarından tercih etmeyi düşünürlerse, orada ismi geçen 2-3 kişiden biri olmam da çok doğal diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gönenç, bu hafta konuyla ilgili özel bir gayretinin olmayacağını ama önümüzdeki haftadan itibaren gelişmeleri anlamak için türlü girişimlerde bulunabileceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi