İZ GAZETE - Karabağlar Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve aynı zamanda İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Başkanı olan Mehmet Aydoğan, İz Web TV’den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı: “Karabağlar’ın planlarını imzalayın, deprem geliyor. İnsan hayatıyla siyaset yapmayın” dedi.

İz Web TV'de yayınlanan Özgür Coşkun ile Politik'İZ'in konuğu olan Karabağlar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, hem kısa adı İSTOP olan İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun faaliyetlerini anlattı, hem de Karabağlar’da yapılan çalışmaları değerlendirdi. Aynı zamanda Konyalılar Federasyonu ve Vakfı Başkanı da olan Mehmet Aydoğan,  İSTOP’la ilime ve bilime dayanan bir sivil toplum anlayışı başlattıklarını ifade etti. Aydoğan, "Proje yeteneği olan her kimse, onu öne çıkarmaya başladık. İstesek çok daha fazla üyemiz olabilirdi. Ama başvuranların arasından biz seçiyoruz, değerlendiriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızda 140 tane bilim insanımız var. Hiç ücret almadan bir şey danıștığımızda toplanır ve kimi ilgilendirirse ona yönlendirirler. Aynı zamanda yedi üniversite ile çalışıyoruz, arada uluslararası üniversiteler de var. Önemli olan üye sayısı, para değildir. Önemli olan ülkeye ne kadar hizmet ettiğindir. Biz insan ayrımı yapmıyoruz. Kim nereli, hangi dinden, hangi mezhepten umurumuzda değil. Biz insan ve hizmet odaklıyız. Kimin ülkeye faydası varsa, onun yanında dururuz, kimin zararı varsa onun da karşısında" dedi. 

'İZMİR'DEN DÜNYAYA YÖN VERİYORUZ'

Aydoğan, "Biz boyut değiştiriyoruz. Devletin bütün birimlerine müdahale ediyoruz. Sivil toplumculuk bu, yerel yönetimleri uyarırız, başka yerleri uyarırız. İnsanlar bu ülkeye yaptığın katkıya ve hizmete bakar. Biz İzmir'e bir hava getirdiysek sebebi insanları ayırt etmememizdir. Biz İzmir odaklıysak, ülke odaklıysak başkasının bir şey yapma şansı kalmıyor. Bunun üzerine bir bilim ekibim var, Türkiye'de arka arkaya yedi projeyi bitirdik. Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim ve işsizlik. 13 seneden beri eğitim ve işsizliğe iş bulma çabasındayız. Ben sivil toplumcu olarak ülkenin eksiğini görüyorum ve bunun için projeler yapıyorum. İşte sivil toplumculuk budur. Dünyada tanıtılmaya değer iki STK'dan birincisi ilan edildik. İngiltere'de bir ajans bizim tanıtım kitapçığımızı yapıyor. İzmir'den dünyaya yön veriyoruz" dedi. 

'SELVİTOPU, KARABAĞLAR İÇİN BİR ŞANS' 

Aynı zamanda CHP Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili olduğu Karabağlar'da işlerin çok iyi gittiğini vurgulayan Mehmet Aydoğan, "Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu, Karabağlar için büyük şans. Yıllarını bürokrasiye vermiş. Karabağlar'a gelebilecek en iyi başkan…" dedi. 

'KAMUOYU BİLSİN BUNLARI'

Mehmet Aydoğan ayrıca, "Karabağlar'ın en büyük sorunu plansız kaçak yapılardı. Öyle biri geldi, 5 senede kaçak yapıları imar planlı hale getirdi. Karabağlar'ı 100 seneye taşıyacak altyapıyı yaptılar. Böyle bir dönemde meclis üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Şimdi planlara itiraz edildi. Ana planları mahkeme kabul etti. İtiraz edilen bazı noktalar vardı. Mahkeme sadece dipnotlara itiraz etti. Proje yargıda şu an. Büyük ihtimalle lehimize sonuçlanacak ama kamuoyu bilsin bunları. Karabağlar belediye başkanının ve Karabağlar Meclisi'nin kimsenin şahsına imtiyazı yok… Bazıları diyorlar ki belediye başkanı birilerine özel imarlar veriyor. Özel imarlar ne demek, birini kayırmak demek. Böyle bir şey yok… Tek parsel yerine, birleşip en az 4-5 parseli bir araya getirenlere başkanımız kolaylık sağlıyor. Birleşip gelenleri geri çevirmiyoruz" dedi. 

'İNSAN CANIYLA SİYASET OLMAZ' 

Türkiye'nin gerçeklerinden biri olan deprem hakkında konuşan Mehmet Aydoğan, "İzmir beşik gibi sallanıyor. Uzmanlar uyarıyor. Bütün belediye meclisine sesleniyorum bizim bir saniye bile kaybetmemiz lazım, vallahi hepimiz bunun altında kalırız. Biz planlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ettik. Şu an hiçbir eksiğimiz yok ama sadece imza bekliyor. Neden bekletiyorsunuz?  Amacınız nedir?  Onlar siyaseti kendileri dizayn etmeye çalışıyorlar ama insan canıyla siyaset olmaz. Yarın öbür gün Karabağlar'da binlerce kişi öldüğünde siyasetin altında ezilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi