Mart ayında İYİ Parti’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bergama Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Nezih Özuyar Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne katıldı.  DEVA Partisi Bergama İlçesi DEVA Partisi 1. Olağan Kongresinde İl Başkanı Seda Kaya Ösen tarafından rozeti takılan Özuyar için İl Başkanlığı’nda rozet takma programı düzenlendi. Böylelikle İBB ve Bergama Belediye Meclisi’nde artık DEVA Partisi’nin de temsiliyeti oluştu. Programda İl Başkanı Seda Kaya Ösen, DEVA Partisi Bergama İlçe Başkanı Melih Sağlambaşıoğlu ve Nezih Özuyar yer aldı. Programda açıklamalarda bulunan Özuyar, İzmir ve Bergama’nın sorunlarını İBB Meclisi ve Bergama Belediye Meclisinde DEVA Partisi saflarında dile getirmeyi sürdüreceğinin sözünü verdi. İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise Nezih Özuyar’ın DEVA saflarına katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

‘YÜZDE 93 TEMSİLİYET SAĞLANDI’

DEVA Partisi İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Nezih Özuyar’ın DEVA Partisine katılması ile İzmir’de ilk meclis üyelerinin olduğunu belirterek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da bu katılımdan memnun olduğunu söyledi. İzmir’de teşkilatlanmayı tamamlandıklarını ve kentin yüzde 93’ünde teşkilat temsiliyetinin sağlandığını açıklayan Ösen, Türkiye’de DEVA Partisine teveccühün arttığını da ifade etti.

‘İKTİDARA BERABER KOŞACAĞIZ’

Ekonomide sıkıntıların artmasıyla DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi politikalarında verdiği güvenin halkın teveccühünü artırdığının belirten Ösen, zor bir kış ayının Türkiye’yi beklediğini vurgulayarak, “Yüksek enflasyon olduğu yer yer kıtlıkların olacağı bir kış bekliyoruz. DEVA kadrolarının Türkiye’yi bu ekonomik darboğazdan çıkaracağını inanıyoruz. Kurumların tekrar bağımsız olması ve liyakati tesis etmesi ile sorunlar aşılabilir. Yeter ki güven veren ülke yönetimi olsun.  Siyasete yeni bir soluk getirmek için kurulmuş bir partiyiz. Bir partinin devam değiliz, siyasi parti geleneğinin de devamı değiliz. Tamamen Türkiye’nin gelecek vizyonunda birleşen demokrat, liberal ve hak ettiğimiz refah seviyesinde yaşamamız gerektiğini düşünen insanların bir araya geldiği bir topluluğuz. Siyasi anlayışta kavga yok, şantaj yok. Tamamen beraber ülkenin geleceği için çalışmak var. Yolsuzluk yok insan kayırmaca yok liyakat var. Bu siyasi ideallere gönül veren herkese kapımız açık. Bizim için güzel bir gün. Şu anda bizim ilk ve tek meclis üyemiz. Şu an ilk ve tek ama tek olmaz. Siyaseten DEVA Partisine gönül veren yoldaşımız olarak bizimle beraber olmaya karar verdi. Genel başkanımız memnuniyetlerini dile getirdi. İktidara beraber koşacağız” açıklamalarında bulundu. 

‘TEMİZ SİYASET İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun kamuoyuna yansıyan ses kayıtları ve istifasıyla sonuçlanan ‘ses kaydı krizine’ ilişkin konuşan İl Başkanı Ösen, “Bu sadece CHP’ye has değil Türkiye’deki tüm siyasi partilerin başına gelen olaylar. Çok üzücü olduğunu düşünüyorum. Bu tür siyasete biz kendimizi çok uzak hissediyoruz. Türk insanın da bu tarz siyaseti hak ettiğini düşünmüyorum. Tüm siyasi partilerde olan bir olay. Biz DEVA Partisi olarak temiz siyaset için yola çıktık. Temiz siyaset olgusunu destekliyoruz. Teşkilatlarımızı bu prensiplerle kuruyoruz” dedi.

‘SÖZ VERİYORUM’

DEVA Partisine katılan İBB ve Bergama Meclis Üyesi Nezih Özuyar ise, “19 Mart 2020’den beri kuruluşunu yapan DEVA Partisini yakinen takip etmekteydim. Parti politikalarını hazırlamış olduklarını eylem planlarını takip ediyordum. Gönülden destek verilmesi gerektiğini düşünüyordum.  Gönül bağımı o zaman kurdum. Ali Babacan’ın devletteki ve ekonomideki tecrübesi ülkenin sorunlarının devası. DEVA Partisi Türkiye’nin devası olacak. Bergama’nın sorularını ilçe başkanımızla birlikte hakimiz çözümlerini biliyoruz. Bunun büyükşehir meclisinde takip etmek gibi bir avantaja sahibiz. Bunu DEVA Parti saflarında artarak devam ettireceğimizin sözünü veriyorum. Hayırlı olsun yolumuz açık olsun aileden olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu. 

‘BERGAMA’YA FAYDASI YOK’

Bergama’nın Alibeyli Mahallesi’nde Hasan Ağa Merası üzerine yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’ne (TDİOSB) ilişkin görüşleri sorulan Nezih Özuyar, OSB’NİN Bergama’ya faydası olmayacağını savunarak, “Bergama’ya iyi şeyler yapılsın ama yanlış bilgilendirmeyle başlamış. Sonucu itibariyle Bergama’nın faydasına olacak proje değil. İnsanlara ‘Buraya üye olun 10 dönüm araziniz olacak’ yönlendirme oldu. Bu talep toplama formuydu.  Yanlış yönlendirmelerle bir şeye kalkışmak kötü bir durum. 100 bin sığıra varacak bir proje ve çok büyük bir alan. Orası gerçekten sığırcılık ve koyunculuk merası. Orada insanlar bir işe ortak ediliyor. OSB’ye katılmak budur. Para koyacaklar, en az 50 hayvan koyacaksınız böyle kıstaslar var. Daha ÇED raporunun ne olduğu belli değil. Halk merasını sahip çıkmalı. Orada büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteklenmeli. Kendi topraklarında kendileri çalışmalılar. Kendi topraklarında asgari ücretle çalışır duruma gelecekler. Meralar ıslah edilmeli yüzde 40’ı meraların bitmiş durumda. Önce meralar düzeltilip, çiftçimiz ve köylümüz hayvancılığını yapabilmeli. OSB belirsiz ve kötü bir proje” dedi.

‘MİLLET BAHÇESİ PROJESİ YANLIŞ’

Bergama’daki Millet Bahçesi Projesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Nezih Özuyar, “14 Eylül Stadının olduğu bölge Bergama’nın yeni ticaret alanı. Alanda 86 tane bağımsız bölüm, 101 esnafımız var. Bu esnafımız çalışanları ve aileleriyle birlikte 450-500 nüfusa hükmediyor. Bergama’ya asla yeni bir şey yapılmasına karşı değiliz. Israrla bunu böyle kullanmak istiyorlar. Elimizde bir proje var, buraya nasıl bir şey yapılmalının çözümü var. Bu şekilde muhalefetimize devam ediyoruz. Çünkü bu haliyle esnaf mağdur olacak, Bergama halkı bu ticaret merkezinden istifade edemeyecek. Üç yıllık bir süreç, dükkânlar yıkılacak halk mağdur olacak. Böyle bir bahçeye ihtiyaç yok. Bergama’nın doğal güzellikleri hazır. Bu projede bir suni gölet var. Bizim zaten İncecikler Kozak mevkiimiz var. Buna ihtiyaç yok. Bu proje yanlış oldu. Kapalı inşaat alanıyla ilgili bir kota olduğunu kendileri de bilmiyordu. Bütün sorun buradan kaynaklanıyor. Projenin düzeltilmesi lazım, Bergama’ya iyi şeyler yapılmasını istiyoruz. Bizim teklifimiz hazır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi