TUGAY CAN / İZGAZETE - 2018 yılının asgari ücretini belirlemek için bir araya gelen hükümet, işçi ve işverenlerle yapılan toplantı sanrasında yüzde 14.2 artışla asgari ücretin 1603 lira olduğunu açıkladı. Alınan karar toplumun birçok kesimini memnun etmezken İzmir’in siyasi figürlerinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Zeynep Altıok twitter’dan yapmış olduğu paylaşımda "Faşist Hollanda bedelini ödeyecek!" 1552 Avro "Eyy Merkel sen kimsin!" 1498 Avro "Eyy Amerika bu nasıl ortaklıktır ya?" 1256 Avro "Bu İsrail terör devletidir terör!" 851 Avro "Sonumuz Yunanistan gibi olur.Batarız!" 684 Avro "Herkes bizi kıskanıyor" Türkiye 352 Avro.” ifadeleriyle Avrupa ülkeleriyle asgari ücret karşılaştırması yaparken, bir diğer CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: “İktidar, bin 603 lira ile yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilir mi?” Yanıtın “Hayır” olduğu çok açık… Asgari olarak emeğini ortaya koyuyor olan, alın teriyle üretime ortak oluyor olan 5.8 milyon insandan bahsediyoruz.” paylaşımıyla dikkat çekti.

“MAN ADASINDA 39 ŞİRKET KURUP...”

Konuya dair en sert paylaşım Murat Bakan’dan gelirken, Bakan “Asgari Ücret 1603 ₺ oldu, 200 ₺ zam ile ne mi yapılır toplanın anlatıyorum; 200 Türk Lira’nızla 39 £ (sterlin) alıp Man Adasında 1 sterlinden 39 şirket kurup vergisiz bir hayat yaşayabilirsiniz.” paylaşımıyla Man Adası belgelerine gönderme yaparken, yakın zamanda CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katılan Aytun Çıray ise “4000 tl maaş alan imamlar,1603 tl alan asgari ücretliye sabretmeyi,şükretmeyi; Bu parayı layık gören idarecilere itaat etmeyi tavsiye edecekler...” tweetini retweetleyerek tartışmaya katılanlar arasında yer aldı.

“İŞÇİNİN PAYINA GENE FEDAKARLIK DÜŞTÜ”

CHP İzmir Milletvekillerinden Tuncay Özkan ise bütün yükü işçinin sırtına yıkıldığını belirttiği paylaşımında “İğneden ipliğe her şeye zam, işçinin payına yine 'fedakarlık' düştü! Açlık sınırı: 1.857 TL Yoksulluk sınırı: 7.155 TL Asgari ücret: 1.603 TL” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi