UMUT KARAKOYUN- 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 79.44 oy oranı ile CHP'nin Türkiye genelindeki oy rekorunu kıran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, göreve başladı. İş insanı olan Ali Engin, ilk icraatını da makam odasına yönelik yaptı. Belediyenin 7'inci katında bulunan makam odasındaki masasını kaldıran Engin, bu kararı almasında etkili olan anısını anlattı. Engin, "Olgun Atila Başkan (Bornova Belediyesi'nin önceki dönem belediye başkanı) göreve geldiğinde masasını kaldırmıştı. Onu gördüğümde Atila'ya 'Bir gün belediye başkanı olursam ben de böyle yapacağım' dedim. Olgun Atila başkanıma verdiğim sözü tutuyorum" diye konuştu. Ayrıca bu tür makamların sahibinin halk olduğunu da söyleyen Ali Engin, daha sonra makam aracını kullanmama kararı da aldı. Makam aracının, belediyenin başka işlerinde kullanılacağını kaydeden Engin, belediyenin araca ihtiyacının olduğunu, kendisinin de sivil hayattaki otomobili kullanacağını ifade etti. Yine belediyede çalışan müdürlerin de makam araçlarının olmayacağını, araç ihtiyacının oluşturulan havuzdan karşılanacağını kaydetti.

'EN BÜYÜK PROJEMİZ İNSANLARIN GÜNLÜK YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK'

Narlıdere için hayallerini, projelerini de açıklayan Ali Engin, şunları söyledi: "İzmir'in daha önce konulmuş hedefleri vardı. İzmir sanayide kalkınma, bilişim, sağlık, hizmet sektörü ve fuarlar kenti olma yolunda ilerliyor. Biz de hizmet yolunda payımıza düşeni yapacağız. Biz bir ekonomi de yaratabilmeliyiz. Belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirdiğimiz zaman Narlıdere ekonomisi en yüz 100 büyüyecek. Coğrafyası güzel olduğu için yerleşime uygun, gayrimenkul değerleri yüksek. Narlıdere'nin potansiyelini, gelecek vizyonunu çabuk kavradım. İlçenin sorunlarını doğru tespit edersek çözümü de doğru buluruz. Her şey önce tespit ve teşhiste, sonra öneride. Biz 2 aylık dönemde teşhisi iyi yaptığımız için gerçekçi, uygulanabilir projeler sunduk ve bu kabul gördü. Yüksek oy almamızda bizim bu tutumumuzun etkisi oldu. En büyük projemiz insanların günlük yaşamını kolaylaştırmak.  Önümüzdeki 5 yıl içinde de bildirgemizdeki bütün vaatleri yerine getireceğiz."

'VATANDAŞA DAHA ÇOK PAY VERECEĞİZ'

Gecekondu ile ilgili başlatılan çalışmaların süreceğini de ifade eden Ali Engin, "Burada yalnızca İnönü ve Atatürk Mahallelerinde gecekondular var. Burada yapacağımız çalışma ile İzmir'de gecekondusu olmayan tek ilçesi konumuna yükseleceğiz. Dönüşüm çalışmalarını da ilkelerimiz belli. Yüzde yüz uzlaşma, yerinde dönüşüm ve herkesin mutlaka kazanacağı bir sistem olacak. Burada fedakarlığı belediye yapacak. Belediyenin de arazisi var orada. Belediye daha az alacak, vatandaşa daha çok pay verecek" diye konuştu.

'TASARRUF İÇİN ELEMAN ÇIKARMAYACAĞIZ'

Belediye bünyesinde çeşitli değişikliklerin olacağını söyleyen Başkan Ali Engin, "Başkan yardımcısını değiştirdik. Bazı değişiklikler olacak. Ama personelin endişeye kapılacağı kadar büyük bir değişiklik olmayacak. İşini yapan kalacak, yapmayanı çıkaracağız. İşini iyi yapan için sorun yok. Ancak tasarruf için eleman çıkarmayacağız" dedi. Belediyenin mali durumuna dair de açıklama yapan Engin, "Narlıdere'nin, bütün belediyeler gibi çok iyi durumda olduğu söylenemez. Ama eğer tedbir alınırsa, yeni kaynaklar bulunursa, tasarruf edilirse düzeltilebilir" diye konuştu.

Belediyede tasarruf tedbirleri gereği makam aracını kullanmayacağını kaydeden Engin, ayrıca belediye binasında, makam odasının dışında başkanın bir başka odasının daha bulunduğunu, bunu da personelin kullanması için verdiklerini, ayrıca yine belediye şantiyesinde de başkanın kullandığı bir oda olduğunu belirterek, "Belediyenin  şantiyesinde bir odam vardı, onu da temizlik işlerine verdim. Bana bir oda yeter. Zaten alan sorunu var. Başkanın alanlarını daraltıyoruz. Başkan sokakta olmalı. Her yerde odasının olmasına gerek yok" dedi.

ÇALIŞANLARDAN ÖNCE İŞE GİDİYOR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, zaman zaman sokakta olacağını ama zaman zaman da projeleri takip edeceğini belirtti. Çalışanlarla bizzat toplantılar yapacağını ifade eden Engin, "Narlıdere'yi güzel bir yere taşıyacağım. 5 yılın sonunda ilçeye değer katmış, ekonomisi büyümüş, sorunlarını halletmiş, yeni hedefler koymuş bir Narlıdere göreceksiniz" dedi. Saat 08.30'da işe geldiğini söyleyen Engin, "Çalışanlardan önce işime gelmek zorundayım ki onlar da beni örnek alsın" diye konuştu.

'DOĞRU TEŞHİS SONUCU İKNA OLDULAR'

Engin, yüksek oranda oy almasının nedenlerini de şu sözlerle anlattı: "Kampanyamızın dinamik olması, seçime katılımı arttırdı. 'Nasıl olsa CHP kazanıyor' anlayışı yoktu. Doğru teşhisler yapılınca insanlar ikna olup sandığa gitti. Ama en büyük siyaset bizim burada yapacağımız hizmetler." Engin, 25 meclis üyesinden 24'ünün Millet İttifakı'ndan, 1'inin de Cumhur İttifakı'ndan seçildiğini belirterek, "Muhalefette yalnıza Reşat Konukçu arkadaşımız var. Arkadaşımız geldi, başarılar diledik. Konukçu, mecliste itirazlarını söyleyecek. Görevini yapacak. Onun makul önerilerini her zaman dikkate alacağız. Görüşlerine saygısızlık yapmayacağız" dedi.

DHA