CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Sözlü sınav mağduru Sosyal Hizmet Uzmanlarını (SHU) temsilen TBMM'deki parti gruplarını ziyaret eden Sosyal Hizmet Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Yılma Gümüş, yaşadıkları mağduriyeti gidermek için destek istedi.

Gümüş'ün ziyaret ettiği isimlerden biri de CHP İzmir Milletvekili Kani Beko oldu.

SHU ARTIK YALNIZ KALMAYACAK

Gümüş, Beko ile görüşmesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sözleşmeli Personel Sözlü Sınavında yaşanan haksızlığı dile getirerek taleplerini dile getirdi. Gümüş, "Üyemiz olsun ya da olmasın fark etmeksizin Tüm sosyal hizmet uzmanlarının yanındayız ve bu topraklardaki hiçbir sosyal hizmet uzmanı artık yalnız kalmayacaktır" dedi.

SOSYAL HİZMET UZMANI OLMANIN ÖNEMİ

Sosyal hizmet uzmanlarının meslek örgütü olmanın bilinciyle tüm meslektaşlarının hem gelişimleri hem de haklarının korunması adına çalışmalar yaptıklarını belirten Gümüş, "Sosyal Hizmet Bölümü ülkemizde 1961 yılında kurulmuş bir örgüttür. Bu Bölümden mezun olanlara sosyal hizmet uzmanı unvanı verilirken kamuda “sosyal çalışmacı” kadrolarında istihdam edilmektedir. Sosyal Hizmet Bölümü davranış bilimlerini, sosyal hizmet yöntemleri ile alan uygulamalarını mesleki sorumlulukları çerçevesinde bütünleştirme yeteneğine sahip, sosyal hizmet için gerekli bilgilere ulaşabilen, bu bilgileri bütünleştirip özümseyerek hizmet üretebilen profesyoneller yetiştirmeye yönelik bir eğitim-öğretim programları uyguluyor. Bu eğitimi alan bireyler, kırsal ve kentsel alanda, kamu sektörü ve özel sektör ile sivil toplum örgütlerinde etkili iletişim ve liderlik niteliklerini taşıyan düzenleyici, planlayıcı ve uygulayıcı sosyal çalışmacılar olarak görev alırlar" dedi.

Eğitim aşamalarından geçen ve lisans diplomalı meslektaşlarının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, 6 Ocak 2022 tarihinde Sözleşmeli Personel Alımı ilanı yayınladığını anımsatan Gümüş, kadro sayısının 3 katı kadar adayın sözlü sınava davet edildiğine dikkat çekerek, "TBMM’de grubu bulunan partiler ziyaret edip bu duruma çözüm bulunması yönünde talebi iletmek için buradayız. Adaylar 2 Mart 2022-12 Nisan 2022 tarihleri arasında da sözlü sınava tabi tutulmuşlardır. 6 Mayıs 2022 tarihinde açıklanan sözlü sınav sonuçları adayların KPSS puanıyla mülakat puanı arasında büyük bir uçurum oluşturmuştur. Bu durum meslektaşlarımız ve ailelerinde şaşkınlık ve üzüntü yaratmıştır. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre 400’ün üzerinde mülakat sonuç belgesinde bu durum sabittir. Bu uçurum yapılan sözlü sınavın güvenilirliğini sarsmıştır. Sözlü sınavı hakkıyla geçen birçok meslektaşımız da zan altında kalmıştır. Bu haksızlığın giderilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

KAZANANLAR ZAN ALTINDA KALDI

Sosyal Hizmet Federasyonu'nun kendisini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren CHP'li Beko, haksızlığa uğrayıp düşük puanla sıralamaya giremeyen Sosyal Hizmet Uzmanı gençlerin sözlü sınavı hakkıyla geçtiği halde sürece olan güvenin sarsılması sebebiyle baskı ve zan altında kalmışlardır. Tüm sosyal hizmet uzmanı olarak sınava giren adayların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı göreve çağırıyorum. Ayrıca Meclis’te grubu bulunan partilerin grup başkan vekillerini de bu mağduriyetin giderilmesi için taşın altına ellerini koymaya çağırıyorum.

Sosyal Hizmet Federasyonu, 2013 yılından itibaren insan hakları ve sosyal adaletin gerçekleştirilebilmesi, sosyal değişim ve gelişimin desteklenmesi ilkelerini temel alarak sosyal hizmet uzmanlarının meslek örgütü olmanın bilinciyle çalışan bir örgüttür. Tüm Sosyal Hizmet Uzmanları hem gelişimleri hem de haklarının korunması adına çalışmalar yapmaktadırlar.

Yaşanan bu süreçte de bu insanların haklarının korunması adına çözüm arayışlarına CHP olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Acil olarak sayın Bakan Yanık, sözlü sınavda yaşanan mağduriyetleri bir an evvel gidermelidir." dedi.

Editör: Haber Merkezi