Olağanüstü kurultayın toplanması için düğmeye basılmasının ardından 81 ilde, olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlandı.

MUHALİFLER: 353 İMZA TOPLANDI İDDİASI!

Noter kanalıyla yapılan imza toplama işleminde ilk günün sonunda, Muharrem İnce’ye yakın isimlerden 353 imzanın toplandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Meclis’te imza toplama işlemi konusundaki basın açıklamasına katılan Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer, “Değişim ve Umut Kurultayı çağrımıza bugün itibariyle noter tasdikli olarak 353 delegemiz imza verdi. Değişimi birlikte başlatcağız” açıklamasını yaptı.

GENEL MERKEZ: 70 İMZA TOPLANDI İDDİASI!

Bu iddianın ardından CHP Genel Merkezi’nden anında yanıt geldi. CHP Genel Merkezi’nden Düzgünhaber'e konuşan üst düzey bir yetkili, “81 il teşkilatımız ile temasa geçtik. Aldığımız bilgilere göre şu ana kadar yurt genelinde 70 delege olağanüstü kurultay talebinde bulunduğu bilgisine ulaştık. Bunun dışındaki bütün iddiaların aslı astarı yoktur” bilgisini paylaştı.

NEDEN İMZALARI GİZLİYORLAR?”

CHP Genel Merkez üst düzey yetkilisi, “Madem bu kadar imza topluyorlarsa neden imzaları gizliyorlar. Normalde noter aracılığılığıyla imza toplanmasında, bir nüsha imza verene veriliyor. Bir nüsha noterde kalıyor. Bir nüshanın ise muhatabına, yani Genel Merkez’e yollanması gerekiyor. Bunlar imza toplayacağına inanmadıkları için, noter dışındaki iki nüshayı toplu olarak Genel Merkez’e teslim edeceklerini gerekçe göstererek alıyorlar. Demirden korkan trene binmez. Madem, korkuları yoksa noterden imza verenlerin bir nüshasını ya kendileri açıklasın, ya da Genel Merkez’e yollasınlar” çağırısında bulundu.