HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmalarının birinci yıldönümü nedeniyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Alsancak’ta bir araya geldi. Tutuklu HDP milletvekillerinin fotoğraflarının yanı sıra “Halk iradesi teslim alınamaz” pankartı açıldı. Yapılan eyleme HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan da katıldı.

Türkiye halklarının faşizme teslim olmayacağını vurgulayan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Türkiye’nin başına sultan olmak isteyenler, demokrasinin adil yargısının tadını tadacaklar. Ya hepimizle beraber eşit yurttaş olarak bu ülkede yaşayacaklar ya da bu ülkeden başka bir ülke kendilerine seçecekler.”

MECLİS KENDİNE DARBE YAPTI...

HDP’li Kürkçü, cezaevinde 10 milletvekilinin olduğunu belirtirken, CHP’yi kastederek, “Vekillerimizi tutsak eden kararın altında imzası olan partinin vekili de 10’uncu tutsak olarak cezaevinde. Biz kendi vekillerimiz kadar onun da haklarını, hapse atılmak için bekleyen herkesin haklarını kendi vekillerimizin haklarını savunduğumuz kadar savunacağız” dedi. Türkiye’de bir diktatörlük rejimi olduğunu belirten Kürkçü, siyasi iktidar ile uzlaşılmadığı sürece herkesin her an cezaevine atılma ihtimali olduğunu söyledi. Tüm yaşananlar karşısında Türkiye’de insan hakları savunucuları, bilim insanları ve demokrasi talep edenlerin mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Kürkçü, milletvekillerinin hapse atılabilmesi için Meclis’in kendisine karşı darbe yaptığını dile getirdi.

Meclis’in kendi sözünü kısıtlamak için kendisine darbe yapmayı sürdürdüğünü belirten Kürkçü, şunları söyledi: “Sokaktaki yurttaştan çok daha az özgürdür artık milletvekilleri. Konuşmakta. Kendi dilini bağlayan bir Meclis, aslında kendisini ortadan kaldırmış demektir. Kenan Evren olsaydı bundan daha çoğunu yapacak değildi. Meclis gitmiş geriye gölgesi kalmıştır. Ha Meclis’te olmuşsun ha hapiste olmuşsun. Bir şey fark etmeyecek kadar bu Meclis’i çaptan düşürüp, bir iktidar heveslisini kendi serveti, kendi kudreti ve kendi ailesinin geleceği için Türkiye’nin geleceğini ateşe atan birini Sultan etmek için Meclis’i ayakları altına alanlar, kendi geleceklerini, kendi haysiyetlerini de ayaklar altına aldıklarının farkında değiller.

YA EŞİT YURTTAŞ OLARAK YAŞARIZ YA DA...

Ama Türkiye bu zihniyetle birlikte yaşayacak değildir. Elinde sonunda yol ayrımına gelecek. Türkiye ya demokrasi olacak ya da faşist diktatörlük altında esareti seçecek. Türkiye halkları bu güne kadar faşizme teslim olmadılar, olmayacaklar. Faşizm er ya da geç layık olduğu yere tarihin çöplüğüne gömülecek. Türkiye’nin başına sultan olmak isteyenler, demokrasinin adil yargısının tadını tadacaklar. Ya hepimizle beraber eşit yurttaş olarak bu ülkede yaşayacaklar ya da bu ülkeden başka bir ülke kendilerine seçecekler. Türkiye asla ve asla faşizmin çiftliği olmayacak. Türkiye asla ve asla Sultanın buyrukları altında yaşamayacak. Gelecek mutlaka bizim olacak. Mutlaka kazanacağız.”

Özgürlükçü Demokrasi

Editör: Haber Merkezi