İnciraltı'ndaki Kent Ormanı'nda dün yapılan pikniğe HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yanısıra, HDP İzmir milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Murat Çepni, İdil Uğurlu ve Yalçın Yanık ile HDP İzmir İl Eşbaşkanları Semra Uzunok ve Çerkez Aydemir katıldı.

HDP'liler bahar pikniğinde İzmir'de yaşayan Dersimliler ile sohbet olanağı bulurken, yaklaşan seçimler nedeniyle pikniğe katılanlara kısa birer konuşma da yaptılar.

“Cezaevindeki tüm HDP'lilerden sizlere selam getirdim. Demirtaş'tan, sizin kızınız Sabahat Tuncel'den sizlere selam getirdim,” diyerek konuşmasına başlayan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “2015'ten bu yana mecliste sizin sesiniz, öfkeniz, kızgınlığınız, cesaretiniz, neşeniz olmaya çalıştık, umarım başarmışızdır,” ifadesini kullandı.

HDP'deki 2 dönem kuralı gereği Müslüm Doğan ile birlikte milletvekili adayı olmadıklarına dikkat çeken Kürkçü, HDP İzmir Milletvekili adayları Serpil Kemalbay ile Murat Çepni başta olmak üzere tüm adayları, İzmirlilere emanet ettiklerini söyledi. 24 Haziran'dan ile 25 Haziran'a geçişte herkesin yaşadığı hayatın devam edeceğine vurgu yaptıktan sonra iki tarih arasındaki farkı, “Tayyip Erdoğan altta, biz üste olacağız,” şeklinde açıklayan Ertuğrul Kürkçü, “Yoksa mücadele 24 Haziran'dan sonra da sürecek. Haksızlıklar ve eşitsizlikler ortadan kalmayacak bu seçimde, gökkuşağının altından geçmeyeceğiz ama çok büyük bir avantaj kazanacağız,” dedi. 2015'ten bu yana adaletsizlik, şiddet, dışlama, eziyet ve hakaretlerle karşı karşıya kalan HDP'nin eş başkanları ve milletvekilleri de arasında olan 5 bin üyesinin halen hapiste olduğuna ve 10 bin üyesinin cezaevlerinden geçmiş olduğuna dikkat çeken Kürkçü, “Bizler, 'siz bizi hapse koydunuz bu bize ders olsun, biz size boyun eğmedik, bu da size dert olsun,' demeyi sizlerden öğrendik ve ileriye taşıyoruz. Sizler bize bu ilhamı verdiniz, ilginizi alakanızı eksik etmediğiniz gibi eleştirilerinizden de mahrum etmediniz bizleri. Daima doğru klavuzluk yaptınız,” diye seslendiği Dersimlilere “İşte böyle bir halkla beraber olduğumuz için hayatımız yaşanılır” mesajını verdi. Konuşmasında gençlere de seslenen HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “ Siyasetçiler biz ne kadar farklıyız da deseler, korumaları gereken partileri, iktidarları, kazanımları vardır. Gençlik öyle mi? Gençlik hep ileriye bakar, geriye dönmez. Orta yaşlıların bir gözü geride, bir gözü ileridedir. Böyle ilerleme olmaz. O yüzden gençler mutlaka milletvekillerinin, idarecilerin yerlerine gözlerini diksin ve alsın. Hayat bu şekilde ilerler” dedi.

“Kadının sesi olmayan parti hiç bir işe yaramaz. Erkek egemenliğine son, kadınlarla değişecek hayat diyen bir kadın hareketini ayağa kaldırmak da sizlerin görevi,” diyerek kadınlara seslenen Ertuğrul Kürkçü, “ Önümüzdeki çağ kadınların çağı. Her gün bir kadın erkeklerin bıçak darbelerine, tabancasına, tekmesine göğüs geriyor. İstediğim gibi yaşamak istiyorum, senin dediğini yapmıyorum, diyen kadınlar sayesinde kadın özgürlük hareketi Türkiye'de ayakta” ifadesini kullandı.

Bütçe yapma yetkisi, hükümet yapma hakkı elinden alınmış, kanun yapma hakkına ortak olunmuş durumdaki şu anki meclis başta olmak üzere meclislerin eninde sonunda hayatın zayıf bir suretinden ibaret olduğunu savunan Kürkçü, “ Sizlerin görevi meclistekilere her gün, Munzur'un hakkını unutma, doğanın hakkını unutma, kefensiz toprak altında yatan atamalarımı unutma, karıncanın, kuşun, ağacın kedinin hakkını unutma demek” şeklinde konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Adayı Serpil Kemalbay ise konuşmasına “Halklarımıza boyun eğdirmek için yapılan Dersim, Sivas, Çorum, Gazi, Suruç, 10 Ekim katliamlarını unutmadık,” şeklinde başladı ve şöyle devam etti: “ Unutmadan mücadelemize devam ediyoruz. Halklarımız yeni bir yaşam kurma mücadelesini sürdürüyor ve dimdik ayakta kalıyor. Halklarımız birbirlerine ellerini uzatarak yeni bir yaşamı, sınıfsız, sömürüsüz, özgür, eşit, anayasal hakları savunarak kurulacak bir yaşamı örüyor. Bugün Nazım'ın ölüm yıldönümü. Nazım'ın tutsaklığı gibi Selahattin Demirtaş da tutsak ama onun sözleri, gelecek tahayyülü aramızda. Bizler Demirtaş'ın bizlere verdiği gerçek demokrasi sözünü tüm çevremize, komşularımıza, tezgahtaki arkadaşlarımıza ulaştırıyoruz ve 24 Haziran'da mutlaka kadınlar, aleviler, çiftçiler, köylüler olarak bizler kazanacağız.”

Editör: Haber Merkezi