İZ GAZETE- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, İzmir’de gerçekleştirilen arama konfreansıyla ilgili iktidar yolculuğunun belli ayaklarından biri yorumunu yaparak, herkesin görüşlerinin alınarak bir sonuca bağlandığını kaydetti. Susmuş, pandemi dönemindeki çalışmaları değerlendirerek, “Önceliğimiz tabi ki sağlığımızı korumaktı, belli yasaklar uygulandı zaten. Bunlar bizim çalışmalarımızı tabi ki ciddi anlamda engelleyen durumlardı. Aslında o dönem kimse ne yapacağını bilmiyordu ve biz göreve geleli henüz 3 ay olmuştu. Biz belediyelerimizin yaptığı sosyal yardım çalışmalarına Bayraklı örgütü olarak destek verdik. Hem Bayraklı Belediyesi'nin hem de Büyükşehir'in yaptığı çalışmalara katkı sunduk. Mahallelerde, fuarlarda çalıştık, gençler, kadın kolları olarak. O dönem bizi görüp ağlayanlar bile oldu. Parti bayraklarıyla balkonları donatıp bizi karşılayanlar oldu. Bence siyasetin bir unsuru da vefa. Güzel bir çalışma yaptık. Beklentileri belediyelere aktardık” ifadelerini kullanarak muhtarlarla da işbirliği içersinde çalıştıklarını kaydetti.

Susmuş, “Şiddet mağduru kadınlarımıza yönelik yürttüğümüz bir çalışma var. Psikolojik destek sağlamış oluyoruz o süreci atlatmalarında. Böyle bir gönüllü çalışmanın içerisindeyiz. Süreç içerisinde belli derneklerle işbirliğimiz olacak, ortak faaliyetleri bir arada yürüteceğiz” diyerek yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı ve geride bıraktığı başkanlık sürecini anlattı.

‘MÜCADELE EDİYORUZ’

Kongrenin öncesini ve sonrasını ele alan Başkan Susmuş, “Partilerde süreklilik esastır. Eskilerin yaptıklarının iyi olduklarını tamamlamak, kötü olanlarını değiştirmek benim görevim ama eleştirmek benim görevim değil. Ben benden önceki görev yapan arkadaşlarıma her zaman olduğu gibi şimdi de teşekkür ediyorum. İyi ki iki adaylı bir seçime girmişim, yoksa demokrasi bu kadar konuşulmazdı. Bizim iddiamız görev yaparken CHP’nin iktidarını görmek, Bayraklı’da oyları arttırmak. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi. Susmuş ilçe binasının artık ihtiyaçlarına cevap vermediğini kaydetti.

Bayraklı’nın zor bir ilçe olduğunu ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Susmuş, “Bayraklı’da Belediye Başkanıyla ilçe başkanının kavgalı olduğu bir anlayışı hiçbir zaman görmeyeceksiniz ama belediye başkanının emir ve komutasına girmiş bir ilçe başkanı da görmeyecekseniz. Her zaman uyum içinde bir çalışma göreceksiniz” dedi ve Sandal’ın çalışmalarını büyük bir özveri ile yerine getirdiğini söyledi.

Kadın bir siyasetçi olarak, kadınların siyasette ve sosyal alanda olmasının gerekliliğini anlatan Susmuş, bu yöde birçok çalışma gerçekleştirdiğini belirtti. Kadın bakış açısıyla, aklıyla, yumuşak barışçıl bakış açısıyla siyaset yapmanın gerekliliğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi