İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Burak Kotan, İz Televizyonu'nda yaptığı açıklamanın yandaş medya tarafından çarpıtılarak servis edilmesine tepki gösterdi. 

Kotan yaptığı açıklamada, "26.07.2022 tarihinde katılmış olduğum İz TV canlı yayın programında sarf etmiş olduğum cümlelerin başı ve sonu kesilerek sosyal medya ve yandaş medyada aleyhimde çokça paylaşım yapılmıştır. Bu paylaşımlarda, kurduğum cümlelerde kast ettiğim manadan uzaklaştırılarak AKP'li troller tarafından aleyhte algı yaratma çabası sonucunda değerli vatandaşlarımızın yanlış bir kanaate varma ihtimalinin şahsımı derin üzüntüye sevk etmesi münasebeti ile vicdanen ve ahlaken ilgili bu açıklamayı yapma zaruretim hasil olmuştur. Bu açıklama aynı zamanda samimi hislerle üzüntü yaşayan vatandaşlarımızın kafalarındaki yanlış anlaşılmalarını gidererek kırgınlıklarını telafi etme niyetlidir. Vatandaşlarımızın şunu bilmelerini isterim ki; Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütlerinin mutfağından yetişen her yoldaşımız insanı insan olduğu için dil, din, irk, mezhep ya da siyasi yönelim gözetmeden sever" ifadelerini kullandı.

'DAHA ÇOK PARA YEDİRMEYE BAŞLADI’

"Yaşanılan bu son durum bizlere göstermiştir ki, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yürütülen parti politikalarının başarıları sonucu koltuk korkusuna kapılan AKP yöneticileri, trollerine ve yandaş medyasına daha çok para yedirmeye başlamıştır" ifadelerini kullanan Kotan, "Kendisini vatanına, milletine, partisine adamış, hiçbir beklentisi olmadan siyaset sahnesinde elini değil kellesini taşın altına koymaktan imtina etmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak birçok başarılı ve geniş kitlesel etkinlik ve eylemlerimizden rahatsızlık duyan yandaş medya algı yaratmak amacıyla konuşmalarımı çarpıtarak aleyhimde propaganda yapmaktadır. Genel Başkanımızın helalleşme çağrısı üzerine yalnızca İzmir'de değil İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak, Türkiye'nin birçok ilinde vatandaslarımızla bir araya gelerek onların dertleri ile dertlenmiş bir yurttaş olarak; her seçmene ulaşabilmek adına gecesini gündüzüne katan; kendisinden, ailesinden, işinden ve arkadaşlarından ödün veren, insan haklarını şiar edinen genç bir avukat olarak bu algıyı asla kabul etmeyeceğimi bilmenizi isterim" açıklamasında konuştu.

'TAZMİNAT DAVASI AÇIP...'

Kotan son olarak sosyal medya paylaşımı ve haber sitelerinin altlarına yapılan yorumların içerisinde kendisine hakaret eden bireyler hakkında tazminat davası açacağını, kazandığı tazminat bedellerini ise partisine bağışlayacağını söyleyerek, "Meyve veren ağaç misali taşlandığımızı biliyoruz. Sizler ne kadar açık ararsanız arayın beyhude, bizim alnımız açık boynumuz dik. Biz bu ülkenin menfaatleri için kendi şahsından vazgeçmiş, tek gerçeği Türkiye Cumhuriyeti olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençliğiyiz, yapmış olduğunuz tehditler karşısında bugüne kadar nasıl korkmadıysak bugün de tehditlerinizden KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ. Hiç kimseyi ötekileştirmeden barış, sevgi, huzur, dayanışma, üretkenlik yolunda iktidar olacağımız günler yakın.." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi