Etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ADD Karabağlar Başkanı Fevzi Özelli, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"CUMHURİYET KAZANIMLARINI İKTİDAR OLDUĞUMUZDA TEK TEK GERİ ALACAĞIZ"

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır gerçekleştirdiği konuşmada, ‘’Herkes bilir ki; biz Atatürkçüler, biz Cumhuriyetçilerin bazı sevdaları vardır. Bazı değerlere aşkla bağlıyızdır. Yaşadığımız kentimizi severiz, geleceğimiz çocuklarımız için çevremizi doğamızı korumaya dikkat ederiz. Yaşadığımız vatan topraklarımızı ülkemizi severiz, bayrağımızı çok severiz. Ve bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk’e aşkla bağlıyız. Onlar Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyete kazandırdıkları değerleri, tek tek satarak yok etseler de, yabancı sermayeye peşkeş çekseler de bizler karşı mücadele ile Cumhuriyet kazanımlarının her birisini, iktidar olduğumuzda tek tek geri alacağız‘’ dedi.

"CEBİNİZDEKİ PARAYA GÖZ DİKMİŞ DURUMDALAR"

Bayır, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren öz kaynaklarımızla kurulan kurumların, Akp iktidarında satılarak, yandaşa peşkeşe çekildiğinin altını çizerek, ‘’Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının mücadelesi sonrasında ekonomi canlandırmak için kurdukları fabrikaları, demir yollarını, limanları sattılar. Ekonomik olarak ülkeyi çökerttiler, ülkemizin iki yakasını bir araya getiremediler, batık durumdayız. Ülke ekonomisini düzeltmek için kullandıkları bir tek yol var: Sizlerin tüketmek zorunda olduğunuz bazı ihtiyaçlarınıza dolaylı vergi dediğimiz yöntemlerle, doğalgaz, elektrik, benzin, mazot gibi ürünlere zamlar yaparak, sizlerin ceplerindeki paraya göz dikmiş durumdalar. Bu yüzdendir ki, biz Cumhuriyetçiler biz Atatürkçüler daha da çoğalmalıyız. Ne zamana kadar? Bunları alaşağı ederek iktidar olana kadar mücadelemize devam etmeliyiz. Korkmamalıyız. Yılmamalıyız. Acaba beni işten atarlar mı? Çocuğuma zarar verirler mi? diye düşünmemeliyiz. Özellikle ak saçlılardan rica ediyorum. Kaybedeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Bizler artık siyaseti, kendi kişisel çıkarlarımız için yapmıyoruz. Bizler siyaseti çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için yapıyoruz. Güçlü olmalıyız iradeli olmalıyız. Onların yarattığı bu korku imparatorluğuna asla teslim olmamalıyız’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik, Mikrop Hikmet’in şarkıları ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi