İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Ekim tarihinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yaptığı basın toplantısıyla 31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Kocaoğlu’nun flaş kararı sonrası parti kulisleri hareketlenmiş, aday adaylığı düşünen isimler çalışma yapmaya başlamıştı. Ancak, gün içinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Urla ve Küçük Menderes Havzası’ndaki kooperatif başkanları ve yöneticileri CHP İzmir İl Binası'na gelerek İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştü. İl binasına gelen heyet Kocaoğlu’nun yeniden aday olması yönündeki taleplerini İl Başkanı Yücel'e iletti.

Urla Bademler, Ödemiş Bademli, Tire Süt , Bayındır Çiçek Kooperatifi Başkan ve yöneticilerinin yanısıra bölgeden gelen muhtarlar Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olması gerektiğine yönelik Yücel'e görüşlerini aktarırken, heyete Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de eşlik etti. Başkan Yücel’in kooperatif temsilcilerine, “Talebinizi genel merkeze ileteceğim ancak takdir Aziz Bey ve Genel Merkezimizin”dediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi