Konya'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınlarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ev de ateşe verildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Konya Meram’da 12 Mayıs’ta saldırıya uğrayan aile 24 yıldır o mahallede oturuyormuş. Saldıranlar tahliye edilmiş ve o aileyi katlettiler. 7 insan, 7 can ! Komşusunu katletmek hangi kitapta yazar? hangi öğreti sizi bu hale getirdi? Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demiş bunu duyunca daha da üzüldüm nerede komşuluk hukuku? Nerede büyük insanlık ? Nerede Anadolu Hümanizması ? Düpedüz faşizm bu hem de acımasızından lanet olsun bu ülkeyi bu hale getirenlere …" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN 10 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞ

Konya Meram'da 24 yıldır yaşayan Dedeoğulları ailesinin son 15 yıldır komşularının ırkçı saldırısına uğradığı açıklandı.

Kürt oldukları gerekçesiyle defalarca taciz edildiği bildirilen Dedeoğulları ailesine en son 12 Mayıs akşamı komşuları ve komşularının akrabalarının bulunduğu 60 kişilik grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

Saldırının olduğu akşam evde bulunan 4'ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış ve saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edilmişti.

Editör: Haber Merkezi