Milletvekili aday listesine girecek olanlarla ilgili kriterlerini genel merkeze aktardığını söyleyen Kocaoğlu, herhangi bir aday adayının listeye girmesi konusunda talebinin olmadığını belirtti. Kocaoğlu, "Kontenjanlarda yerel adayların değerlendirilmesi bizim hassasiyetimizdir" diye konuştu. Kocaoğlu İnce'nin İzmir mitingi için de tarih verdi. 15 Mayıs Salı günü Ankara'ya giderek CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başta olmak üzere bir çok üst düzey partili ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente döndükten sonra ziyaretinin detaylarını anlattı. 

KOCAOĞLU'NDAN İFTAR MESAJLARI: RAMAZAN ARİFESİNDE YAPILMASI MANİDAR

Milletvekili aday listesi için herhangi bir isim talebinin olmadığını öne süren Kocaoğlu, "Benim isim talebim olmadı. Sadece şunu söyledim; partide emeği geçmiş il başkanları, ilçe başkanları, uzun süre görev yapmış il yöneticileri, meclis üyeliği yapmış, partiye emeği geçen arkadaşların özgeçmişine bakarak örgütten birilerini değerlendirirseniz memnun kalırız dedim" diye konuştu. Bunun aynı zamanda partiye bir hareket katacağını da vurgulayan Kocaoğlu, Küçük Menderes, Bakırçay, Yarımada gibi bölgelere, dengelere, ilçelere bakılmasının da kendilerini memnun edeceğini söylediklerini belirtti. İthal adaylarla ilgili düşüncesi de aktaran Kocaoğlu, "İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerimize mutlaka kontenjan gelecektir. Olacaktır, kaçınılmazdır ama yerel adayların değerlendirilmesi de bizim hassasiyetimizdir. Bu dileğimizi ilettik. Benim isim vermeme gerek yok ki. İl başkanlığı, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yapmış kişileri ayır, özgeçmişlerine bak, nereli olduğuna, ne yaptığına, ne çalıştığına bak ondan sonra zaten listeyi yaparsın" diye konuştu.

'MUHARREM İNCE İZMİR'DE MİTİNG YAPACAK'

CHP'de 24 Haziran seçimleri için oluşturulan 4 kişilik koordinasyon kurulunda yer alan Aziz Kocaoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İzmir'de gerçekleştireceği mitingin tarihi hakkında da bilgi verdi. İnce'nin 21 Haziran'da İzmir'e gelerek miting düzenleyeceğini ancak bu tarihin henüz net olmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Biz de mitinge hazırlanacağız. Taslakta 21 Haziran görünüyor ama 2 gün önce olur 2 gün sonra olur. O ilerleyen günlerde netleşir" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi