İZ GAZETE – CHP İzmir Olağan İl Kongresi 7 Ocak Pazar günü yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı kongre öncesinde heyecan arttı. Adaylar bir taraftan ilçeleri gezip destek ararken, delegeler de birbirini ikna etme gayreti içerisinde.

CHP’de İzmir siyasetinin 3 tecrübeli ismine, delege yapısı ve güç dengeleri üzerinden ilk tahminlerini sorduk. İşte istişarelerden notlar ve ilk tahmin…

BUCA, KARŞIYAKA, KARABAĞLAR BELİRLEYİCİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı bir dizi toplantı sonrasında ‘uzlaşı aday’ olarak ilan ettiği Deniz Yücel ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü arasında geçmesi beklenen kongre öncesinde, CHP’de en kıymetli kelime ‘delege’…

Belediye Başkanları, milletvekilleri ve İlçe Başkanları taraflarını büyük oranda netleşirse de son sözü yine delegeler söyleyecek. Çarşaf liste olarak gidilecek olan seçimde kabine giren CHP’li delege İzmir’in ‘yeni kaptanı’nı seçecek.

İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları, delegelerle çeşitli toplantılar yaptı. Ancak heterojen delege yapısı, oyların blok olarak toplanmasını zorlaştıracağa benziyor. Mevcut durumda ise özellikle Buca, Karşıyaka ve Karabağlar delegelerinin düğümü çözmesi bekleniyor.

RAKAMLARLA TAHMİNLER

İzmir siyasetinin 3 tecrübeli isminden delege yapısını ve güç dengelerini gözeterek tahminler yapmasını istedik. Görüşme yaptığımız 3 isim de son ana kadar çok şeyin değişebileceğini özellikle vurguladı. Yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkan rakamların ortalaması ise şu şekilde:

NOT: Delege sayısı az olan ilçelerden küsuratlı rakamlar çıktığı için en yakın olana yuvarladık. Tablo, rakamların ortalaması ve yuvarlanmış halidir.

Editör: Haber Merkezi