TUGAY CAN / İZ GAZETE - Konak Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkanlığında toplandı. İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Büyükşehir Belediyemiz, bu kapsamda çeşitli organizasyonlar gerçekleştirecek. 9 Eylül'de ayrıca akşamı bir ağaçlandırma kampanyası başlıyor. Çeşitli sanatçıların konseri vereceği bir akşam olacak” dedi.

Meclis toplantısında 2020-2024 yıllarını kapsayan Konak Belediyesi stratejik planı hakkında konuşan CHP Grubu sözcüsü Aslan, “Türkiye’nin her yerinde yapılan bu planlamalarda iki kelimelerde beni vizyon ve misyon kelimeleri beni rahatsız ediyor. Umuyor ve diliyorum ki bundan sonra yapılacak çalışmalarda bu kelimelerin Türkçe karşılığının kullanılması yerinden olacaktır”  

ABDÜL BATUR'DAN TEŞEKKÜR

2024-2024 yıllarını Stratejik Planı Konak Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca komisyondan gelen Narlıdere Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği’nin İZKA ile yapmış olduğu ‘Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşama Merkezi’ projesine Konak Belediyesi de proje ortağı olarak katıldı. Plan ve Bütçe Komisyonunda oy birliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, siyasi partilerin temsilcilerine birlikte hareket ettikleri için teşekkürlerini iletti.

Belediye Meclisi’nde Konak Belediyesi olarak Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olunması ise hukuk komisyonundan geçerek oy çokluğu ile kabul edildi.

'BİZİM KİMSEDEN BEKLENTİMİZ YOK'

Yasaya dair konuşan AKP’li Öztekin Tosun, “Konak Belediyesi ticari bir kuruluş değildir. Biz bu sebeple red oyu vereceğiz. Bizim şansımız 20 yıllık tecrübeye sahip. Buna gerek olmadığı kanaatindeyiz. Bundan dolayı grup olarak red oyu kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan ise Tosun’a  katılmadığını belirterek “Bizim kimseden bir bekletimiz yok. Halk siyasi tercihini belirlemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çoğunlukta olduğu bir belediye vardır. Buna da hakkımız olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise “Herkesin işbirliği içerisinde olacağı bir çalışma olacaktır. Her karar oy birliği ile geçecek diye bir şey yok. Bu siyasi bir tercihtir. Kentin yararına olan her konuda birlikte hareket ediyoruz. Bu noktada da ayrı düşelim. Herhangi bir sıkıntının söz konusu olacağını zannetmiyorum. Bizim partimizin de bir belediyecilik anlayışı var. Bunun dışına çıkmamız da söz konusu olmaz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Oy çokluğu ile kabul edilen maddeye AKP ve MHP grupları red yönünde oy kullandı.

MECLİS'TE GERGİN ANLAR!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan, "Geçmişte 35 projelerden bahsedildi. Ankara'ya gönderilen projeler halen daha gelemiyor. Merkezi hükumet İzmir'e neler yapmış? İzmir'e özel bir hizmet sunulmuşsa tamam. Ancak diğer illere bakıldığı zaman İzmir'in ödediği vergiye göre aldığı hizmet 

Konak Belediye Meclisi'nin 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Mehmet Şerif Demir, "Bu belediye borçsuz bırakılan bir belediyedir. Ben dolayısıyla sayın Hakan Tartan ve Sema Pekdaş'ı kutluyorum" ifadeleri ile AKP'li Meclis üyesi Hakan Yıldız'a sert ifadeler ile yüklendi.

Hakan Yıldız ise şöyle konuştu:

"Ben hiçbir şahsa yönelik konuşmadım. Ben sadece bir saptama yaptım. Bilgi sahibi olmadan herhangi bir konuda konuşmuyoruz" 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise "İzmir'e ne kadar vergi toplandığını biz de çok iyi biliyoruz. İnsanları küçümseyerek konuşuyorsunuz. İnsanları, meclis üyelerini küçümseyerek konuşmanız halinde sözünüzü keserim. Konak'tan merkezi hükumete giden her proje onaylanmadı" diyerek tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi