TUGAY CAN/ İZ GAZETE- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada  “18 Ağustos’ta İzmir tarihinin en büyük orman yangını ile karşılaştık. Ekolojik dengeyi bozacak şekilde bir yangın gelişti. Hava şartlarının bozuk olması ya da diğer etkenlerden dolayı önemli bir yeşil alanımızı kaybettik. İzmir bu konuda duyarlılığını gösterdi. Bu süreçte çalışmalara katkı koyan tüm ilçe belediye başkanlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu konuda yaraları sarmak hepimizin görevi. Bu alanı yerinde görme açısından önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız da yapılacak çalışmaların ne boyutta olacağına ilişkin görüşlerini bildirdi. 3 bin 200 hektara dayanan bir alanın kampanya dahilinde ağaçlandırma kararı alındı. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. İzmir bu badireyi de atlatacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Batur ayrıca , “Belediyemiz Ege Orman Vakfı ile bir protokol imzaladı. Yangının izlerinin silinmesi noktasında ağaçlandırmaya ne kadar destek verdiğimizi gösteren bir karar almış olduk” şeklinde konuştu.

Meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katılım gösterdi.

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye olunması ve yetki verilmesi hakkındaki maddenin ise hukuk komisyonunda görüşülmesi yönünde oy birliği ile karar verildi.

STRATEJİK PLAN BELİRLENECEK

2020-2024 yılları arasını kapsayan stratejik plana ilişkin meclis üyelerine kitapçık dağıtılırken ayrıca bir de stratejik plan çalışması hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Konuya ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Stratejik plan çalışması hazırladık. Bir sonraki meclis toplantısında eksiklikleri bize bildirebilirsiniz”  dedi.

Öte yandan stratejik plana ilişkin son durumun 5 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek olan Konak Belediye Meclisi toplantısında netleşeceği ifade edildi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HIZLI HAREKET EDERSE...’

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından önerilen asker ailelerine yapılan yardımın Konak Belediyesi tarafından yapılmasına ilişkin önerge kabul edildi. Önergeye ilişkin yardımın miktarının Cumhurbaşkanlığı tarafından belirleneceği ifade edilirken Abdül Batur da konuya ilişkin”Cumhurbaşkanlığı hızlı bir karar verirse biz de hızlı bir şekilde hareket edeceğiz” dedi.

‘KALICI YEŞİLLENDİRME’

Dilek ve temenniler kısmında konuşan Cumhuriyet Halk Partili Esra Yılmaz Keskin, İzmir’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan orman yangınları hakkında “Konak Belediyesinin merkez ilçe olması sebebiyle yapacağı çalışmalar ile örnek oluşturması açısında önemlidir. Konak gibi sıkışık bir kent yapısına sahip bir ilçede yapılacak kalıcı bir yeşillendirme politikasının uygulanmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Hamit Mumcu, HDP’li belediyelere atanan kayyumları eleştirdi. Mumcu, “Tüm belediyelerin Konak gibi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son olarak Toros Pazaryeri’nin Ekim sonunda halka hizmete hazır hale geleceğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi