TUGAY CAN / İZ GAZETE -  Türkiye Kent Konseyleri Platformu tarafından düzenlenen ve Nilüfer Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen 25. Genel Kurulda Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstütüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerine yapılan ankette Konak Kent Konseyi en aktif üçüncü kent konseyi seçildi. Ankette oy kullanan isimler ‘Kendi Kent Konseyiniz dışında en aktif çalıştığını düşündüğünüz kent konseyi hangisi?’ sorusuna yanıt verdi.

KONAK 3. SIRADA

Ankette Nilüfer Kent Konseyi birinci seçilirken Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi ikinci oldu. İzmir Konak Kent Konseyi ise üçüncü sırada yer aldı. Konak Kent Konseyi’ne yapılan bu yakıştırmadan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ise “Konak Kent Konseyi’ne katkı koyan ve bizi bu sıralamaya layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi hemşerilerin kent için yönetimde var olmalarının en kapsayıcı argümanı olan kent konseyleri ülkedeki demokratik sürecin gerilemesiyle bir durgunluk sürecine girmişlerdi. Bu durgun dönemde bile İzmir’deki kent konseyleri olarak her zaman söyleyecek sözümüz oldu” diye konuştu.

Mumcu, “Bundan sonraki karanlık süreçte de aynı kararlı duruşun temsilcileri olacağız. Hep birlikte aydınlık ve hak ettiğimiz bir kent ve ülke için mücadele edeceğiz” dedi. Öte yandan sıralamada  Mersin Kent Konseyi dördüncülüğü Maltepe Kent Konseyi ise beşinci olarak yer aldı.

Editör: Haber Merkezi