Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcıları Özkan Tice ve Kazım Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve Yöneticileri ile Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Hayat İzgi, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Özlem Temizel, Konak Belediyesi Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Meclis Başkanları, Kent Konseyi Temsilcilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendika Temsilcilerimiz katılım sağladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Konak Kent Konseyi’nin ve demokrasinin başkenti İzmir’de bulunduğundan çok mutlu olduğunu ifade etti. Barış için mücadele edeceğimizi ve 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu olsun dileklerinde bulundu.

Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur Barış özlemimizin hiçbir zaman bitmeyeceğini, her zaman barış’tan yana olacağımızı ifade etti. Batur; sözlerini Nazım Hikmet’in dizeleri Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine ile tüm İzmir’lilerin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurrta Sulh Dünya’da Sulh” ilkesinden hareket ederek Konak’lı Hemşerilerimizin 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı.

Konak Kent Konseyi Başkanı ve Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hamit Mumcu Basın Açıklaması okudu; Mumcu Barış kavramının vazgeçilmezliğinin bir kez daha altını çizdi ve bütün insanlıkla olduğu kadar bütün canlılarla barış içinde bir Türkiye ve Dünya özleminin peşinde Konak Kent Konseyi olarak mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü verdi. Etkinlik Gökyüzüne barış güvercinleri bırakılarak son buldu.

Editör: Haber Merkezi