İz Gazete - Türkiye Komünist Partisi ismi, bir süre önce parti içerisindeki ayrışmadan ötürü ‘geçici olarak’ kullanılmamaya başlamış, ayrışan gruplar ‘Komünist Parti’ ‘Halkın Türkiye Komünist Partisi’ ve ‘Türkiye Komünist Hareketi’ isimleriyle çalışmalarına devam etmişti.

Ancak TKP içerisindeki en güçlü ekip Komünist Parti ekibi, yaptığı son etkinliklerde TKP ismini yeniden kendisinin kullanacağını vurgulamaya başladı. 6 Kasım’da Türkiye’nin 11 ilinde olduğu gibi İzmir’de de bir araya gelen KP’liler, TKP’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesine dair vurgular yaptı.

Ekim Devrimi’nin yıldönümü vesilesiyle bir araya gelen KP üyeleri, Enternasyonal Marşı ve parti tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile etkinliklerine başladı. Komünist Parti yöneticilerinin konuşmalar yaptığı etkinlikte partinin örgütlenme çalışmaları da konuşuldu. Etkinlikte sıkça "Yaşasın Türkiye Komünist Partisi" sloganı atıldı.

TKP isminin kullanım hakkı, üç grup tarafından ortak belirlenen bir komite tarafından korunuyor. KP’nin TKP ismi için ne zaman somut adım atacağı ve diğer grupların buna nasıl tepki vereceği ise henüz belli değil. 

Editör: Haber Merkezi