Tunceli Belediyesi, “Söz, yetki karar hakkımıza sahip çıkıyor, su ve ulaşım fiyatlarını belirlemek için buluşuyoruz” başlığıyla düzenlediği halk toplantısı gerçekleştirildi. Belediye konferans Salonu’nda yapılan toplantıda su ve ulaşım ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağına halkın karar vermesi istendi.

“BİRLİKTE TARTIŞACAĞIZ”

Halk toplantısının açılış konuşmasını yapan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Bu süreçte su ve ulaşım fiyatlarını hep birlikte tartışacağız. Daha sonraki toplantılarımızda ise belediyenin genel bütçesi ile ilgili toplantıları halkımızla birlikte yapacağız. Kapitalist sistemin ve mevcut ekonomik krizin halkın yaşam alanlarını daralttı ama mevcut kriz bizi yıldıramayacak. Biz yine halka hizmet etmeye devam edeceğiz.

Metresini 10 TL’ye aldığımız borular şu an 100 TL civarında. Elektrik gideri 500 bin TL iken şuan 2 milyonun üstüne çıktı. Tersine hiçbir şekilde gelirler yüzde 30’un üzerine çıkmamıştır. En azından enflasyon oranında artması gerekirdi ancak artmadı. Biz tüm bunlara rağmen çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

SU VE ULAŞIM FİYATLARI ATTIRILSIN TALEBİ

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Maçoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılanlara söz verildi. Genel eğilim su ve ulaşım fiyatlarının belirli bir oranda arttırılması yönünde oldu. Ayrıca öğrenciler tarafından otobüs sefer sayılarının arttırılmasına ilişkin talep de divana iletildi.

Editör: Haber Merkezi