Bağımsız Komünist Aday Deniz Tütmez, 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, AKP İzmir Büyükşehir adayı Zeybekci'nin Ege Üniversitesi'nde uyguladığı seçim propagandalarına sert bir eleştiri de bulundu. Bağımsız komünist aday Tütmez, Zeybekci ve Ege Üniversitesi rektörü Nejdet Budak'ın öğrencilerine ne vaat edebileceğini sordu. Deniz Tütmez'in açıklamasının tamamı şu  şekilde:

"AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi üniversitemizin içerisinde rektörlükle kol kola seçim propagandası gerçekleştirdiği okulumuz, daha önceleri ve bugün hala süren bir şekilde, ilerici öğrencilerin herhangi bir kulüp, topluluk faaliyetinde gözaltı, soruşturma ve baskı gibi yöntemlerle karşı karşıya kaldığı bir yerdir. Böylesine bir tabloda bu çifte standart AKP'nin üniversitelere nasıl baktığının hiç de basit olmayan bir göstergesidir.

Tüm üniversiteler gibi Ege Üniversitesi de, dinci gericiliğin ve piyasacılığın saldırıları ile eğitimin içeriği boşaltılmış, kültürel, sanatsal, sosyal faaliyetlerin tümünün yasaklandığı bir hale getirilmiştir. Bilimsel bilginin üretim merkezleri olması gereken üniversiteler bugün sermaye düzeninin ve onun temsilcisi AKP'nin gerici ideolojinin, ortaçağ dogmatik düşüncelerinin yeniden üretim alanları haline gelmiştir. Akılcılık ve bilimcilik rafa kaldırılmaya çalışılmıştır. Geçen sene çıkarılan KHK’lar ile akademideki ilerici birikim tasfiye edilmesinin anlamı bugün daha da ortaya çıkıyor: AKP’nin seçim çalışmaları için alanı düzlemek! Gericiliğin ve piyasacılığın önünü açmak!

Üniversiteli gençliğin, geleceksizlik içerisinde koca bir karanlığa sürüklendiği bir durumda Zeybekçi ve Budak Ege Üniversitesi öğrencilerine ne vaat edebilir? Bir yandan asalak patron sınıfının, üniversitelere bakışı kalifiye ucuz emek gücü olarak şekillenirken bir yandan dindar ve kindar bir nesil yaratarak bu zemini sorgulamayan, düşünmeyen öğrenciler yaratarak sürdürmek istiyorlar. Okurken trajikomik ücretlerle çalışmak zorunda kalan, harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalışırken can veren, atanamadığı için her gün intihar haberleri okurken, hala gençliğe gelip bir şeyler anlatmak adlı adınca utanmazlıktır! 

Bu tabloyu, hem Ege Üniversitesi öğrencisi olarak hem de İzmir'de Bağımsız Komünist Aday olarak protesto ediyorum. Tüm ilerici öğrencileri, bu aymazlığa karşı oy vermeye, mücadele etmeye, memlekete ve üniversitelere sahip çıkmaya davet ediyorum."

Editör: Haber Merkezi