TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE- CNN Türk “Tarafsız Bölge” programında gazeteci Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Aziz Kocaoğlu’nun CHP’nin ülkeye umut olmadığına ve köklü değişimlere yönelik açıklamaları dikkat çekti. Kocaoğlu’nun ‘siyaseti bırakıyorum’ açıklamasının ardından  CHP İzmir Milletvekillerden Özcan Purçu, Atila Sertel, Tacettin Bayır, Mahir Polat ve Kamil Okyay Sındır gazetemize konuştu.

“PARTİ İÇİ MESELELER KENARA BIRAKILMALI”

Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına karşı yorum yapmanın çok doğru olmadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: “Çünkü hepimiz partiyi temsil ediyoruz. Parti adına kim temsil ediyorsa, bu süreçte dikkatli konuşması gerektiğine inanıyorum. Seçim gibi sıcak dönemde partiyi olumsuz etkileyebilir. Bu süreç önemli bir süreç ve parti içi meselelerin bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda hiç kimsenin partiye zarar verme şansı yoktur.”dedi.

“PARTİMİZE KARŞI ACIMASIZ OLMAMALIYIZ”

CHP İzmir Milletvekili  Atila Sertel  bu şekildeki söylemlerin üzücü olduğunu belirterek, “15 yıl Belediye Başkanlığını aynı partiden yapan bir insanın partisi için söyleyemeyeceği sözler olarak adlandırıyorum.  Kendi iç yapımızda bazı şeyleri tartışırız. Ancak medya önünde dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi partimize karşı acımasız olmamamız gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

“AZİZ BEY CHP’NİN ÖRDÜĞÜ DUVARA TEKME ATTI”

CHP İzmir Milletvekili  Tacettin Bayır Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasında dil sürçmesi yaşanmadığını ve kararlı söylemlerinin olduğunun altını çizerek, “15 yıldır İzmir’e hizmet yapmıştır. Ayrıca CHP kendisine 3 defa belediye başkanı olma şansını vermiştir. Bu hakları kendisine tanıyan örgütüyle ilgili çok talihsiz bir konuşmadır. Konuşmasında dil sürçmesi değildi. Biz kendisini görevi bıraktıktan sonra efsane başkan İhsan Alyanak gibi anmak isteriz. Ama bu söylemleri giderayak partiye kötülük yapmış konumuna düştü. CHP’nin umutlarını yeşertmeye çalışırken ve birer tuğla koyarak duvar örmeye çalışıyoruz. Aziz Bey şuan o duvara tekmeyi vurdu. Türkiye’yi AKP'ye teslim mi edicez? Bu tarz konuşmalar CHP’nin mevcut üyelerini karamsarlığa iter. Bir siyasetçi sorun yaratan değil, sorunlara çözüm ören kişidir. Aziz Bey’in konuşmasında sorunlara yaratan bir profildi.”dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır CHP’nin  seçime  yönelik değil, ülkenin geleceğine dair hareket ettiği açıklamasında bulunarak,” Partimizin son seçimlerde ülkeyi yönetmek adına umut olduğunu birlikte gördük. Seçime yönelik değil, ülkeyi yönetmeye  yöneliktir. CHP’li belediyelerinin güzel çalışmalar yapıyor. Ama bunu diğer bütün belediyelere vurmak lazım.  Bunu bir bilgi eksikliği olarak algılıyorum.” dedi.

“İNSANLAR YAŞLARI GEREĞİ YORULURLAR”

CHP İzmir Milletvekili  Mahir Polat, CHP’nin Türkiye’nin tek umudu olduğunu söyleyerek, "Aziz Bey tecrübesindeki bir adamın 15 yıldır bu görevi yapmasını sağlayan, bu bağlamda partisiyle ilgili olumsuz bir şey söylediğini sanmıyorum. Dil sürçmesi olarak anlıyorum. Malum insanlar çok çalışırlar ve yaşları gereği yorgunlardır. Aziz Bey’i de bu şekilde algılamak lazım. 

Editör: Haber Merkezi