İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Bergama İlçe Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl ve İlçe yetkilileri ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katılırken, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Bergama’dan aday olmayacağını açıkladı.

‘AZİZ BAŞKAN’IN ADAY OLMAYACAĞINI BİLİYORDUM’

Bergama Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklayan Gönenç, kendisine yöneltilen İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday olmayı düşünüyor musunuz? sorusu üzerine de genç başkan tanımına girmediğini aktaran Gönenç, “ Aziz Başkanın aday olmayacağını bir süreden beri biliyorum. Sevgili Başkan bu konuyu yakın çevresiyle paylaşıyor. Hatta kendisi de basın toplantısında değindi. 2014 Yerel seçimlerinde de benzer bir düşüncesi vardı ama Binali Yıldırım’ın aday olmasıyla birlikte Aziz Başkan’da tekrar bu yarışa girmişti. Aziz Başkan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz konuşmuş değilim.” diye konuştu.

‘TÜZÜKTE YAZILANLAR BELLİDİR’

Genel Merkez’den milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız ya da üst düzey bir yetkili ile de İzmir Büyükşehir Belediye aday adaylığı konusunda bir şey konuşmuş değilim. Bu konuda bir çabam, bir çalışmam yok. Ancak mevcut İzmir Büyükşehir Belediyesi aday olmuyorsa, Genel Merkez de mevcut olan 22 Belediye Başkanı arasından, deyim yerindeyse karnesi iyi olan başkanlar için arayış içerisindeyse, bu araştırma kapsamına girenlerden birinin de benim olmam son derece doğal diye düşünüyorum. Muhtemelen İzmir’de birkaç taneden fazla Belediye Başkanı için bu yakıştırma yapılmıştır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday olmanın koşulları, tüzükte yazılanlar bellidir. Ne sayın Aziz Kocaoğlu’nun ne de bir başkasının bu adayı bireysel olarak tarif etme hakkı yoktur. Ancak Aziz Kocaoğlu’nun benimle ilgili düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi