CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan ve programda söyledikleri ile Cumhuriuyet Halk Partisi içerisinde tepkileri toplayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Cumhuriyet Halk Partisi'nde Deniz Baykal döneminde MYK üyeliği yapan Savcı Sayan sahip çıktı. Egedesonsöz'e konuşan Sayan, “Kocaoğlu yerli ve milli bir insan. AK Parti onunla İzmir’de tarih yazar” dedi.

Yerel seçim sürecinin hareketlendiği şu günlerde tüm Türkiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasını konuşurken kulis çalışmaları ise sürüyor. Birçok aday adayının değerlendirildiği yeni dönem öncesinde Kocaoğlu, aktif siyaseti bıraktığını bir kez daha vurguladı. Sürece dair en dikkat çeken ve ilginç açıklama Deniz Baykal döenminde Cumhuriyet Halk Partisi'nde MYK Üyeliği yapan Savcı Sayan'dan geldi.

AKP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi'nde  Deniz Baykal döneminde partide birçok üst düzey görevde bulunan eski MYK Üyesi Savcı Sayan, AKP'nin  Kocaoğlu’nu aday göstermesini istedi. CHP’den ayrıldıktan sonra Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den İzmir milletvekili adayı da gösterilen Sayan, deneyimlerini anlattı. Egedesonsöz’e konuşan Sayan, “2009 yerel seçimleri sürecinde CHP’de aktif çalıştım. Özellikle İzmir ve Trakya bölgesinin saha çalışmalarında görev yaptım. İzmir’de o dönem, Bayındır haricinde tüm ilçeleri CHP aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun öncülüğünde büyük bir zafer kazanıldı. İzmir’i çok yakından biliyorum ve tanıyorum. Ben CHP’nin örgütlerinde yetişmiş, her türlü görevi almış birisiyim. Kentte denize bakan ama arkasına bakmayan elit bir yapı var. Bu yapı sosyolojik olarak yaşam tarzına müdahale edilmesinden korkuyor. Ayrıca, Balkan göçmeni vatandaşlarımızın da bu konuda tereddütleri olduğunu biliyorum. Onlar da büyük oranda CHP’ye destek veriyorlar. Bir de denize Bornova’dan bakan fakat arkasında Anadolu olan insanlar var. Bu insanlar bulunduklarıyla yetinmiyor, daha iyisini istiyorlar. AKP ile işlerinin, aşlarının gelişeceğine inanıyorlar. Çeperlerde ve çevrelerde ciddi kitleler var. Aslında iki farklı yapı arasında yüzde 10-15 oranında bir fark var. Bu da İzmir’deki seçim sonucunu belirliyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi