TUGAY CAN / İZGAZETE - CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM’de bir araya geldi. 

Özkanlar pazar yeri konusunu gündeme getiren İlçe Başkanı Alper, konuyla ilgili tüm görüşmelerin yapıldığını, ortak çözüm üreterek Bornova’da bulunan viyadüğün altının pazar yeri yapılması konusunda Bayraklı olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. İlçe Başkanı Alper “Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bornova Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla, Sayın Genel Başkanımız biraraya geleceğini ifade etti. Biz Bayraklı olarak üzerimize ne düşerse yapmak için Belediye Başkanımız Hasan Karabağ ile birlikte çalışıyoruz. Hiçbir esnafın mağdur olmasından yana değiliz. Kimse esnaf üzerinden siyaset yapmasın” dedi.

Bu görüşmenin hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sert bir açıklama geldi. İlçe Başkanı'nın yetki sınırlarını aştığını dile getiren Kocaoğlu, "Bayraklı Belediyesi, sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin izni yokken gidip pazar mı açacak?" dedi.

'BOYUNDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAKTADIR' 

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes her konuda konuşuyor. Bir ilçe Başkanı'nın belirttiğim pazar yeri sorununu Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi üzerine yıkmaya çalışması, boyundan büyük bir işe kalkışmaktır, yanlıştır. Pazar yeri konusunda ne kendisi muhatabtır ne bizim muhatabımızdır. Belediye Başkanı konuşur. Belediye Başkanı bakar pazara. İlçe Başkanı bakmaz. İlçe Başkan'ın  Bayraklı Belediyesi'nde pazardan sorumlu bir görevi varsa onu bilmiyorum. Orada da ne benimle ne de Bornova Belediyesi ile muhatab olamaz. Genel merkeze gittiği zaman, al bu problemi Bornova Belediyesi sen çöz mü diyecekler. Herkes kendi problemini çözecek. Genel merkez benim görevlerimi belirleyecek bir merci değil ki."

Editör: Haber Merkezi