İZ GAZETE - Taylan Özgür Üstün yaptığı değerlendirmede Erdoğan'ı karşılamaya giden Kocaoğlu'nu eleştirdi. Üstün, Kocaoğlu'nun Erdoğan'ı karşılamaya gitmesini doğru bulmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı; 

"Aziz Kocaaoğlu'nun Erdoğan'ı hava alanında karşılamasına yönelik yaptığımız eleştirilere "Protokol gereği Cumhurbaşkanını karşılamak zorunda" diye yorumlar yapanlar oldu.

Arkadaşlar;

1- Binali Erdoğan şuan TBMM Başkanı olarak devlet protokolünün 2. sırasında bulunan bir isim. Normal şartlar altında Binali Yıldırım ziyaret ettiği her il ve ilçenin başkanları onu karşılayıp eşlik eder. Ama anayasanın açık hükmüne rağmen tarafsız olması gereken Binali Yıldırım aynı zamanda AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı. Peki Binali Yıldırım İstanbul'a her gittiğinde veya Kadıköy'e, Şişli'ye, Sarıyer'e seçim çalışması yapmak için geldiğinde CHP'li belediye başkanları onu karşılayıp eşlik mi edecek. Böyle saçmalık olur mu?

2- Yine anayasaya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, aynı zamanda bir partinin genel başkanıdır ve Tayyip Erdoğan AKP İzmir İl Örgütünün organizasyonuna katılmak için gelmiştir. Örneğin devlet töreni olan 9 Eylül kutlamaları için İzmir'e gelseydi aynı eleştiriler yazılmayacaktı.

3- Bu adamlar Cumhurbaşkanı ve Başbakanken bile 29 Ekim, 10 Kasım, 23 Nisan gibi bir çok önemli devlet törenine, "nezleyim, gribim, yurt dışındayım" gibi bahaneler üreterek katılmazken bizim Aziz Kocaoğlu'nun bu protokol saygısını anlamak mümkün değil."

Editör: Haber Merkezi