İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere düzenlediği veda ziyaretleri programına Kemalpaşa ile devam etti. 31 Mart yerel seçimleriyle görevi yeni başkana devretmeye hazırlanan Aziz Kocaoğlu, Halilbeyli, Bağyurdu, Yiğitler, Armutlu, Aşağıkızılca, Yukarıkızılca ve Örnekköy mahallelerini gezerek vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı, İlçe Bayşkanı Mehmet Ayçil ve Belediye Meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasileri milleti ayrıştırmamaya davet ederek, "Bu seçimde ülke Cumhur ve Millet ittifakı diye ikiye bölündü. Bu doğru değil. 82 milyon da vatandaştır ve memleketin bekası için canını vermeye hazırdır. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, partilerin genel başkanları, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve adaylar, bu memleketin birlik ve düzeni için harç olmak zorundadır. Birinci görevleri budur. Ayrım yapmamalı, milleti ayrıştırmamalı ve herkese aynı pencereden bakmalıdır” dedi.

Vatandaşlara “mutlaka sandığa gidin” çağrısı yapan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hangi partiye gönül verirseniz verin ama bu seçimde adaletin zayıflamasından, milletin birbirine düşürülmesinden, ekonomideki ve dış politikadaki kötü yönetimden dolayı iktidara bir uyarıda bulunun. Sonuçta bu bir genel seçim değil; belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar seçiyoruz. Ama bu seçimi, iktidar partisinin kendine çeki düzen vermesi için bir uyarı fırsatı olarak görmeliyiz.”

EFSANEYDİ EFSANE OLARAK KALACAK

Başkan Kocaoğlu'nun Armutlu Mahallesi ziyaretinde kendisine eşlik eden İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "Aziz Kocaoğlu, sadece belediye başkanı sıfatıyla değil, İzmir'in ağabeyi sıfatıyla da gönüllerimizde yer etmiş bir büyüğümüz. Üzerimizde büyük emekleri var. Ben kendisine şahsen de, parti teşkilatım adına da teşekkür ediyorum. Kendisi İzmir'in efsanevi belediye başkanı olarak kalacaktır" dedi.

CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı ise şöyle konuştu:

“Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na, 15 yıl boyunca ilçeye verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ova yollarının asfaltlanması, tarıma ve kooperatiflere verdiği desteği hayatımız oyunca unutmayacağız. Kendisi efsane belediye bir belediye başkanı. Bir efsane olarak da kalacaktır. Hedefimiz Başkan Kocaoğlu'nun ortaya koyduğu model üzerinden üreticiyi kalkındırmak." dedi.

Editör: Haber Merkezi