Yorgancılar’ın yakın çevresine aday olacağını net olarak açıklamazken Başkan Kocaoğlu’nun kendisini destekleyeceğini söylediği iddia edildi. EBSO Başkanı Yorgancılar, iddiaları yalanlamadı. CHP PM Üyesi Erdal Aksünger ise iddialara tepki gösterdi.

Ege Postası'ndan Halide Demir'in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçim takvimini henüz resmen açıklamasa da çalışmalarını yoğunlaştırdı. İzmir’de ise yeniden adaylığa talip olmayacağı konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son kararını 1 Ekim’de düzenleyeceği basın toplantısıyla duyurması bekleniyor. Öte yandan kulislerde yeniden aday olmayacağı konuşulan Başkan Kocaoğlu’nun aday olmaması durumunda Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ın adaylığa sıcak baktığı iddia ediliyor. EBSO Başkanı Yorgancılar’ın adaylık için bir çalışma başlattığı, işadamlarıyla yaptığı bir yemekte de adaylık açıklaması yapmamasına karşın Başkan Kocaoğlu’nun kendisine destek vereceği yönünde ifadeler kullandığı iddia edildi.

YORGANCILAR NE YALANLADI, NE DOĞRULADI

İddiaları sorduğumuz EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, durumu yalanlamamasına karşın doğrulamadı da. EBSO Başkanı Yorgancılar, “Konuşmak istemiyorum. Müsait değilim” demekle yetindi.

AKSÜNGER, İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ: ÖRGÜT, PARTİ, HALK, ÖN SEÇİM NE OLACAK?

Kulislerdeki bilgiyi sosyal medya mesajına taşıyan CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, duruma tepki gösterdi ve tepkisini, Twitter'dan yaptığı “CHP’de Yorgancılar bombası. Galiba herkes birilerine koltuk devretme yarışında. Örgüt, parti, kamuoyu ve halk konusu akıllara gelmiyor mu? Ya ön seçim ne olacak?” şeklinde dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi